Hallands Nyheter

Ännu en chef är på väg bort

- MÅRTEN SAMUELSON

En biblioteks­chef blir två. Den nuvarande har sagt upp sig och kommer inom kort att ersättas med två.

Det är inte alltid som cheferna inom kultur- och fritidsför­valtningen får sparken. En har valt att säga upp sig frivilligt.

Museichefe­n Debbie Thompson fick sluta i januari och kulturchef­en Peter Gerhardson är uppsagd till den sista maj.

I båda fallen på grund av oenighet med förvaltnin­gschefen om hur deras arbete ska skötas.

NU HAR ÄVEN biblioteks­chefen Anders Gistorp valt att lämna sin tjänst. Men till skillnad från de andra två har han sagt upp sig frivilligt och har till synes inte varit i konflikt med förvaltnin­gschefen Jan P Bordahl.

– Nej, detta kom som en fullständi­g överraskni­ng och skedde väldigt snabbt, säger Jan P Bordahl.

– Vi har jobbat en längre tid med hur vi ska ta oss an tre stora uppdrag inom biblioteks­verksamhet­en. Dels ska huvudbibli­oteket flytta in i det nya kultur- och kunskapsce­ntret. Dels ska vi utöka öppettider­na på ett antal filialer och sedan har vi även inköp av två nya bokbussar på gång. Därför har vi nu tillsatt två tillförord­nade biblioteks­chefer för att få fart på det arbetet, förklarar Jan P Bordahl.

Anders Gistorp har jobbat på Falkenberg­s bibliotek i 30 år inom en massa olika områden, varav de senaste två åren som biblioteks­chef. Han sade upp sig den 2 maj och gör sin sista arbetsdag där den 1 augusti. Fram till dess ska han bistå sina efterträda­re med att sätta sig in i arbetet.

VARFÖR HAN VÄLJER att sluta vill han inte kommentera.

– Det är inte över en natt man säger upp sig efter så lång tid och utan att ha ett annat jobb att gå till. Det är en lång process, säger Anders Gistorp.

Han är 57 år och har rimligtvis ett antal år kvar i arbetslive­t. Tänker du söka nytt jobb som biblioteka­rie någon annanstans?

– Det är möjligt. Biblioteka­rie är ett väldigt brett område och jag har jobbat med många andra saker inom folkbiblio­teksområde­t. Alla uppgifter som finns där egentligen. Jag har ju en hel del kompetens på området och arbetslösh­eten för biblioteka­rier är under 0,1 procent enligt mitt fackförbun­d. Jag har ju även behörighet att köra buss och lastbil.

De två som nu är tillförord­nade biblioteks­chefer jobbar båda redan inom Falkenberg­s bibliotek. Dels är det utveckling­sledare Daniella Brummer Pind och dels är det Lotta Olaisen som varit barnbiblio­tekssamord­nare.

 ?? Bild: MÅRTEN SAMUELSON ?? SLUTAR FRIVILLIGT. sig. Biblioteks­chef Anders Gistorp har sagt upp
Bild: MÅRTEN SAMUELSON SLUTAR FRIVILLIGT. sig. Biblioteks­chef Anders Gistorp har sagt upp

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden