Hallands Nyheter

Vallöften

- TINA MAGNERGÅRD BJERS/TT

* 43,6 procent av amerikaner­na tycker i nuläget att Trump gör ett bra jobb medan 52,6 procent är av motsatt åsikt. Det är en rejäl ökning sedan i mitten av december då 37 procent gjorde tumme upp för presidente­ns arbete.

* 40,2 procent anser att landet utvecklas i rätt riktning, medan 53 procent tycker att USA har slagit in på fel väg.

* 15,9 procent av amerikaner­na tycker att kongressen gör ett bra jobb. 73,4 procent gör tummen ner för de folkvalda. Källa: Oberoende Real Clear Politics sammanstäl­lning av aktuella mätningar ter nu har ett stort inflytande över Vita huset – bland annat i form av Trumps nationelle säkerhetsr­ådgivare John Bolton och utrikesmin­ister Mike Pompeo. Deras världsbild går bland annat ut på att USA ska dominera världen och visa sig berett att använda våld i kampen för liberala marknadsvä­rderingar.

DE NEOKONSERV­ATIVA ÄR inte kända som förkämpar för den ”gyllene medelvägen”, varken inrikes- eller utrikespol­itiskt. Galdieri konstatera­r att partiövers­kridande lagförslag är något sällsynt i dagens USA, något som visade sig när skatteomlä­ggningen med liten marginal klubbades igenom strax före jul.

–En annan skrivning, som exempelvis innehållit skattelätt­nader för barns hälsovård, hade kunnat få stöd av en 10–15 demokrater. Nu blev det mest fokus på skattesänk­ningar för höginkomst­tagare, säger han.

 ?? Bild: EVAN VUCCI/TT ??
Bild: EVAN VUCCI/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden