Hallands Nyheter

Gustaf Nilsson gjorde mål igen – hoppet lever för Silkeborg 26

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Ett nytt mål av Gustaf Nilsson hjälpte Silkeborg till vinst med 4-3 och en plats i kvalfinale­n. – Det här var bland det sjukaste jag har varit med om, sa Nilsson efter den galna avslutning­en.

Silkeborg hade 1–1 med sig från bortamötet med Helsingör. Men det blev aldrig tal om att spela på något resultat, gästerna tog ledningen redan efter fyra minuter.

– Då var det ju bara att börja anfalla, sa Nilsson.

Det gjorde Silkeborg bra. Matchen vändes innan paus och några minuter in på den andra halvleken var det dags för Gustaf Nilsson att hamna i målprotoko­llet.

– Jag fick en passning till vänster i straffområ­det, tog en touch och sen sköt jag upp den högt i bortre med den vänstern, sa Nilsson. Låter nästan som ett drömmål?

– Haha, kanske inte drömmål men det var absolut ett bra mål.

Matchen fortsatte bölja men när Silkeborg gjorde 4-2 med fem minuter kvar kändes det klart. Men Helsingör kvitterade minuten efter och avslutning­en blev dramatisk.

– De har en jättechans att kvittera som vi räddar på mållinjen, sa Nilsson.

4–4 hade betytt tack och hej för Silkeborg i Superligan. Nu blir det istället ett avgörande slutkval mot Esbjerg som slutade tvåa i näst högsta divisionen.

– Just nu vet jag inte så mycket om dem, men vi ska få reda på mer i dagarna.

Matcherna mot Esbjerg spelas på torsdag och söndag. LD-2. Lopp 5, 2140m Champagne Bourbon U.N.G. Lady Ann Lane From Heaven High Diamond League Alisiha Kick Jenny Shore*

Sahara Hotlady* Viktoria Swing Lacquer and Lace Miss Golden Quick Clear Eyes In Photo Mellby Elegant Costa del Sol