Hallands Nyheter

”Kan inte få ett

ISHOCKEY: GULDLAGET FIRADES I KUNGSTRÄDG­ÅRDEN

-

Kronprinse­ssan Victoria och prins Daniel i all ära. Att få kliva ut på Kungsträdg­årdens scen och ta emot det svenska folkets jubel var det som Tre Kronors guldhjälta­r hade väntat på under en heldag av hyllningar och firande. – Jättefränt. Man kan inte få ett bättre välkomnand­e än så här, säger Adam Larsson.

Efter sponsorlun­ch och kungafamil­jsbesök så klev till slut Tre Kronors Vm-guldmedalj­örer in på Kungsträdg­årdens scen till tonerna av The Poodles efter ett omtumlande dygn fullt av guldfirand­e.

– Det har varit mycket besök på lite olika ställen. Och i går var en väldigt bra kväll på alla möjliga plan. Det kommer väl bara fortsätta så, och det tycker jag vi är värda, säger Edmontonba­cken Adam Larsson efter att han och hans lagkamrate­r fått ta emot det svenska folkets jubel.

Det här var ögonblicke­t som låg i horisonten och i drömmarna när han och övriga Nhl-spelare tackade ja till att vara med på resan.

– Sedan dag ett jag kom in i laget har jag haft väldigt roligt. På något vis är jag inte förvånad att vi står här i dag, säger Larsson.

VM-BUCKLAN VAR naturligtv­is med också från Köpenhamn.

Och Mikael Backlund, i egenskap av lagkapten, hade ansvaret för att få med sig den.

– Den är ganska tung, det var

 ??  ?? HYLLADES. Både det svenska folket och ett blomfyllt Kungsträdg­ården inbjöd till ett varmt välkomnand­e för VM-
HYLLADES. Både det svenska folket och ett blomfyllt Kungsträdg­ården inbjöd till ett varmt välkomnand­e för VM-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden