Hallands Nyheter

Prat om förlängnin­g inlett med Grönborg

- GÖRAN SUNDBERG/TT

Rikard Grönborg har fört Tre Kronor till två raka Vm-guld. Det är dock inte säkert att han blir kvar som förbundska­pten när kontraktet går ut om ett år. – Men jag har ett fantastisk­t roligt jobb, sade han efter triumfen i Köpenhamn.

Grönborg tittade bort när Nino Niederreit­er skulle slå schweizarn­as femte straff. Det tog därför ett ögonblick för förbundska­ptenen att förstå att Niederreit­er missat och Sverige därmed säkrat Vmguldet. Då skrek Grönborg rakt ut. – Det var en spontangre­j att jag skrek, sade Grönborg till de svenska reportrarn­a efter finalseger­n i VM.

– Jag kände att vi var värda att vinna. Vi var obesegrade i turneringe­n, det var grymt.

Det har bara hänt en gång tidigare, 1992, att Tre Kronor försvarat ett Vm-guld. Då hette förbundska­ptenen Conny Evensson.

” Vi har pratat om det, men inga beslut är tagna, inget är påskrivet. Det här är en process.”

RIKARD GRÖNBORG förbundska­pten

Grönborg får chansen till hattrick. Han har kontrakt med Svenska ishockeyfö­rbundet till och med VM i Slovakien nästa år. Och diskussion­er om en förlängnin­g har redan påbörjats.

– Vi har pratat om det, men inga beslut är tagna, inget är påskrivet. Det här är en process, sade Grönborg.

– Jag har ett fantastisk­t roligt jobb och jag känner väldigt mycket för förbundet, har jobbat i det under tolv år varav åtta år på heltid. Men det viktigaste är att svensk hockey mår bra och det gör den oavsett om jag är med eller inte.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? SEGERVRÅL. Rikard Grönborg, till vänster, och Johan Garpenlöv jublar tillsamman­s med spelarna.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT SEGERVRÅL. Rikard Grönborg, till vänster, och Johan Garpenlöv jublar tillsamman­s med spelarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden