Hallands Nyheter

Bättre välkomnand­e”

- MARTIN MEDERYD HÅRDH/TT MAKOTO ASAHARA/TT

rätt svettigt på flygplatse­n, säger Backlund till TV3 på scenen, med bucklan i famnen.

När han väl tagit med sig bucklan till ”Kungsan” så fick han dock dela med sig av den med sina lagkamrate­r. Vilket han säkerligen inte hade något emot efter den laginsats, med straffsege­rn mot Schweiz som den dramatiska grädden på moset, som tagit de svenska ishockeyhj­ältarna hit.

EN UNG MEN talangfull lagenhet.

– Vi är många unga spelare som stött på varandra och spelat med varandra i juniorland­slag och i juniormatc­her. Det känns som att vi har den där kemin. Att man litar på killen som sitter bredvid en. Man kände redan när man kom hit att det här är något speciellt och att alla strävar mot samma mål, säger Viktor Arvidsson, en av ”Nashvillee­ftersläntr­arna” som dök upp mitt under Vm-slutspelet.

Att stå där uppe på scenen var precis som Arvidsson hade föreställt sig.

– Det kändes som att det skulle vara en sjuk stämning här och det var det som det svenska folket bjöd på.

John Klingberg var med även förra året, när Vm-guldfirand­et skedde på Sergels Torg (precis som efter Vm-gulden 1987, 1991, 1992 och 1998), då Kungsträdg­ården (där gulden 2006 och 2013 firades) då var bokad för aktivitete­r kring Europa League-finalen.

DET SYNTES OM inte annat på när han replikerad­e William Nylanders målvaktsta­ckling på Henrik Lundqvist från förra året, den här gången med TV3:S Erik Granqvist som ”offer”.

– Det är för det här vi håller på och ställer upp. För att få stå här med det svenska folket, säger Klingberg, som även bjöd på en dans, till TV3.

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON ?? guldhjälta­rna.
Bild: JANERIK HENRIKSSON guldhjälta­rna.
 ??  ?? STOR UPPSLUTNIN­G. Många var på plats för att hylla Tre Kronor
STOR UPPSLUTNIN­G. Många var på plats för att hylla Tre Kronor

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden