Hallands Nyheter

Den som har tänkt att dansa på Oscar Niteclub i sommar får tänka om. Solen stänger stället fram till hösten.

- TOVE GONTRAN tove.gontran@hn.se

”Det händer så mycket annat i stan om somrarna, andra ställen öppnar och det anordnas festivaler.”

TIMOTHY HALLDÉN ägare Oscar Niteclub

Värme och sol lockar till uteserveri­ngarna. Det är en av anledninga­rna till att Varberg blir en nattklubb fattigare under högsäsong, när Oscar Niteclub stänger till och med augusti.

I fredags gick sista tåget för den som ville dansa på nattklubbe­n Oscar innan sommaren. När högsäsonge­n infaller för andra krögare är det som svårast att locka folk in till mörka dansgolv, enligt ägaren Timothy Halldén.

– Genom åren har vi sett att folk hellre vill sitta på uteserveri­ngar. För att hålla en nattklubb i gång under sommarmåna­derna krävs hårt arbete, vi satsar på höst, vinter och vår istället, säger han.

Tanken på att hålla stängt maj till augusti har funnits i många år och förra säsongen höll nattklubbe­n bara delvis öppet under sommarmåna­derna.

– Det händer så mycket annat i stan om somrarna, andra ställen öppnar och det anordnas festivaler. Vi har diskuterat det länge och är inte beredda att lägga ned den energin som krävs för att hålla öppet, säger Halldén.

ATT OSCAR NITECLUB stänger dörrarna nu betyder inte att det kommer att vara så varje sommar.

– Det blir ett test, så får vi se kommande somrar.

Förutom Oscar Niteclub äger Halldén bland annat Big Boy Grill & Bar. I maj var han huvudperso­nerna i en tvist i patent- och marknadsdo­mstolen då en krögare i Norrland ansåg sig ha ensamrätt på namnet Big Boy. Det var först när HN ringde som Halldén nåddes av beskedet att målet redan var avgjort på grund av att domstolen inte kunnat nå honom.

– De påstår att de skickat beslutet, men jag har inte fått något. I min värld borde det ha skickats rekommende­rat, säger han.

ATT BESTRIDA DOMEN skulle ha kostat mer än vad det smakat. Halldén tog kontakt med en advokat specialise­rad på patentfråg­or som förklarade att sådana mål i princip är omöjliga att vinna.

– Nu heter vi Kungsgatan grill och bar istället, men det spelar ingen roll. Stället har funnits i tio år så Big Boy kommer nog leva kvar i folkmun.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? SOMMARTIDE­R. Timothy Halldén stänger Oscar Niteclub i sommar. Konkurrens­en är för tuff när temperatur­en stiger.
Bild: ANNIKA KARLBOM SOMMARTIDE­R. Timothy Halldén stänger Oscar Niteclub i sommar. Konkurrens­en är för tuff när temperatur­en stiger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden