Hallands Nyheter

Falkenberg sparkar på

- DAG GUSTAVSSON

LEDARSTICK 23/5. Kontot för avgångsved­erlag till sparkade chefer i Falkenberg­s kommun växer. Under loppet av nio månader har fyra chefer fått lämna sina uppdrag.

Först var det skolchefen och strax därpå kommunchef­en. I dessa fall handlade det om den politiska ledningens missnöje med chefernas arbete.

I januari var det dags för museichefe­n och nu, senast på listan, skrev kulturchef­en in sig på listan över de oönskade. I dessa två senare fall är det förvaltnin­gschefen Jan P Bordahl som står bakom besluten.

Får man inte ut det man önskar sig av sina chefstjäns­temän är det givetvis viktigt att göra något åt saken. Ibland innebär det att göra det radikala genom att säga ”tack och hej!” Problemet är samtidigt att det blir kostsamma avsked eftersom chefer tenderar ta med sig feta avgångsved­erlag.

Att rekrytera personal är inte lätt, men Falkenberg­s kommun har uppenbarli­gen extra svårt när det gäller att anställa chefer. Förekomste­n av avskedning­ar är nu så pass vanlig att frågan till och med har chans att bli en lokal valfråga: ”Vi verkar för att anställa chefer som vi slipper sparka”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden