Hallands Nyheter

Fem frågor till Rune Börjesson

- MARTIN ERLANDSSON martin.erlandsson@hn.se

På lördag körs Viks mc-rally för första gången sedan nyasfalter­ingen av väg 820. Arrangören Rune Börjesson, 65 år, hoppas på fint väder.

Du kämpade ju i över ett år för att vägen mellan Nösslinge och Källsjö skulle asfalteras om, och i december 2017 blev det klart. Hur känns det nu ett halvår senare?

–Många jag pratar med säger att skillnaden är enorm. En gubbe ringde mig och sa att han var på min väg och när jag svarade att jag inte såg honom på uppfarten svarade han att han var i Harsås. De kallar den för Runes väg och det är ju kul.

Hur är läget inför Viks mc-rally på lördag den 26 maj?

–Det blir åttonde året i rad, för vi började 2011 när jag flyttade till Vik. Vi har fått ungefär 30 föranmälni­ngar och det är mer än vanligt, så vi blir kanske ett 50-tal om vädret blir så fint som vi tror och hoppas. Jag har tryckt upp 100 kartor för säkerhets skull.

Kommer du att köra själv?

–Nej, det hinner jag inte. Jag måste vara på vår gård, som är start och mål. Min sambo Eeva bakar bullar och sköter serveringe­n och så har jag en parkerings­chef och en smålänning som kassör.

Blir det bara en slinga i år, på 92 kilometer?

– Ja, mopedister­na har så många andra rallyn de kan köra. Hos oss blir det bara motorcykla­r och mest veteranhoj­ar. De kör via Fridhemsbe­rg upp till Torestorp där banchefen Gert Persson håller i en frågesport. Sedan åker man tillbaka via bland annat Grimmared, Skällinge och Nösslinge.

* Hur lång tid tar det? –Rallyt tar väl 2-3 timmar beroende på hur ofta och länge man stannar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden