Hallands Nyheter

Ingen cykeltrafi­k på Söderbron ännu

- MATILDA MARTINSSON matilda.martinsson@hn.se

Arbetet med Söderbron flyter på som planerat. Den 31 maj öppnas den för alla trafikante­r, inklusive cyklister. – Det har varit mindre problem än förväntat, säger Anette Lomarker, drifts-ingenjör på Falkenberg­s kommun.

Den 3 april började Söderbron renoveras. Cyklister hade då tillåtelse att cykla över bron men efter cirka en vecka stängdes den av även för gång- och cykeltrafi­k.

– DEN KOMMER vara stängd lika länge för alla, men visar det sig vara möjligt att öppna cykelbanan tidigare kommer vi att göra det, säger Anette Lomarker.

I arbetet med att dirigera om trafiken har Falkenberg­s kommun samarbetat med Trafikverk­et och Svevia. Endast bilar som ska in till stan får passera Tullbron.

– Vi har diskuterat väldigt mycket och kom fram till att det var den bästa kompromiss­en. Hade det varit bilar från båda håll hade det blivit väldigt trångt för cyklister, säger Anette Lomarker.

FORTFARAND­E ÄR DET bilister som tar den förbjudna vägen över Tullbron men enligt Anette Lomarker är det färre än i början.

 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? KLART I TID. Renovering­en av Söderbron kommer att bli klar i slutet av maj.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN KLART I TID. Renovering­en av Söderbron kommer att bli klar i slutet av maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden