Hallands Nyheter

HBK fick nöja sig med oavgjort mot Landskrona

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hn.se

Efter tre raka segrar kom Halmstads BK undan med blotta förskräcke­lsen mot nykomlinge­n Landskrona. Malkolm ”Malle” Nilsson räddade sitt lag genom att ta en straff strax före paus.

– Vi hade pratat om var han (Sadat Karim) slår straffarna så jag hade bra koll. Han visade också tydligt var han skulle skjuta och träffade mig på knät, säger Malkom Nilsson.

– Som tur var blev det en rekyl och bollen flög långt iväg. Det var en viktig räddning i slutet av första halvlek när vi tappat spelet.

NILSSON FICK STÅ tillbaka för Isak Pettersson i fjol, men visar nu att han också håller en bra nivå.

Hbk-målvakten gjorde överlag en stark insats och räddade HBK från ett skånskt ledningsmå­l vid ett flertal tillfällen. Inte minst i andra halvlek då Adi Nalic skött två gånger från distans, men ”Malle” var med på noterna och knep båda skotten galant vid stolproten.

– Jag hade rätt bra vinkel och kände att jag hade kontroll, men det var bra räddningar där jag kunde utnyttja min längd.

LANDSKRONA VAR revanschsu­get efter förlusten mot jumbon Frej i helgen och var det klart bättre laget på Landskrona IP.

HBK:S prestation var inte bra och laget ska vara tacksamt för att det blev en poäng till slut. Därmed har HBK fem raka matcher utan förlust.

Visserlige­n började gästerna optimistis­kt och bra, men hemmalaget tog snabbt över spelet mer och mer.

Den vassaste chansen kom sex minuter före pausvilan.

ANDREAS BENGTSSON, som fick chansen som vänsterbac­k i stället för Thomas Boakye, slog en vansinnesp­assning mitt in i plan och Jesper Westerberg hamnade illa till i kamp med Karim, som föll och fick straff.

Skyttekung­en tog alltså själv hand om straffen, men Nilsson räddade sin första straff i Hbk-tröjan.

– Jag har faktiskt inte haft så många mot mig. Jag har för mig att jag tog någon när jag spelade i Öster.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig och HBK som inte skapade speciellt mycket framåt före paus stack upp i några kontringar då Bois tryckte på framåt.

KVICKE TRYGGVI HRAFN Haraldsson fick en bra chans, men sköt över i 65:e minuten och bara fyra minuter senare kom bästa möjlighete­n då Jesper Westerberg fick läge med vänstern framför mål. Högerbacke­ns skott smet dock utanför.

– Det är tufft att åka till Landskrona som är tunga att möta och vi fick inte till det i dag, tycker Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden