Hallands Nyheter

Spelare förlänger med HKV

HANDBOLL: ALLSVENSKA­N Jesper Sivertsson och Petter Nyström blir båda kvar i HK Varbergs gröna dress under nästa säsong. – Vi börjar bli klara i stora drag, säger tränare Hasse Karlsson.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Under tisdagen spelade HK Varberg inte bara en Dm-final. Man såg också till att knyta upp två viktiga spelare inför nästa säsong i mittnian Jesper Sivertsson och kantspelar­en Petter Nyström.

– HAN UTVECKLADE­S ganska mycket förra säsongen och blev mer explosiv i sitt spel. Han är en stabil spelare och en trygghet att ha i laget, dessutom en riktigt stark straffskyt­t. Men det finns mer att utvecklas hos honom som jag hoppas vi kan få ut, säger Hasse Karlsson om Sivertsson.

Petter Nyström kom från Kristianst­ad för snart två år sedan. Även han fortsätter ännu en säsong i den gröna tröjan.

– Han har en hög potential och har alla möjlighete­r att ta ytterligar­e ett kliv. Han har farten och är säker när han kommer i läge, det gäller att han anammar utmaningen. Han kan också utveckla sitt försvarssp­el, säger Hasse Karlsson.

TRUPPEN BÖRJAR NU bli ganska klar. Det är främst en målvakt som ska in sedan Hans Winge bestämde sig för att lämna laget.

– Vi har två på varje kant och tre linjespela­re. Sen är vi just nu fem spelare på nio meter, säger Karlsson.

Då räknar han varken med Filip Berentsen, Daniel Lindgren eller Tobias Bengtsson som alla fortfarand­e inte har tagit beslut om nästa säsong.

”Han är en stabil spelare och en trygghet att ha i laget, dessutom en riktigt stark straffskyt­t.”

HASSE KARLSSON om Jesper Sivertsson

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? BLIR KVAR. Straffspec­ialisten Jesper Sivertsson kör på ett år till med HK Varberg. Det samma gäller för Petter Nyström
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV BLIR KVAR. Straffspec­ialisten Jesper Sivertsson kör på ett år till med HK Varberg. Det samma gäller för Petter Nyström
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden