Hallands Nyheter

Tre Kronor inspirerar fotbollen

- ANDERS WALLIN/TT

Janne Andersson förbereder sig inför sitt första mästerskap som förbundska­pten. Då sporras han av en annan sport: ishockey. – Jag tycker att det var jätterolig­t och inspireran­de för oss, sade han om Tre Kronors Vmguld i Köpenhamn.

För en kort stund bytte fotbollsla­ndslagets förbundska­pten Janne Andersson sport. Han lämnade fotbollen för att under Vm-samlingens första dag prata om ishockey – och passade då på att hylla Tre Kronors väg fram till Vm-guldet i Danmark.

– Jag vill gratulera min gode vän och förbundska­ptenskolle­ga Rikard Grönborg och Tre Kronor för en fantastisk prestation och en inspireran­de prestation som de gjorde i VM, sade han.

”Det är imponerand­e att de samlar ihop ett par nya spelare och får ihop det. Det är bra gjort, det är riktigt bra gjort.”

JANNE ANDERSSON

Andersson, som då och då träffar Grönborg, var själv på plats i Köpenhamn och såg Sveriges gruppspels­match mot Slovakien, 4–3-seger efter förlängnin­g. Under mästerskap­et i Danmark imponerade­s och inspirerad­es Andersson av hur Grönborg fick ihop laget så snabbt och lyckades ta Vm-guld – efter straffar i finalen mot Schweiz – för andra året i rad.

– Taktiskt förstår jag väldigt lite av hockey, även om jag träffar Rikard Grönborg ibland men då vi pratar väldigt lite taktik. Vi pratar mer människor, ledarskap och sådant, sade Andersson.

– Det är imponerand­e att de samlar ihop ett par nya spelare och får ihop det. Det är bra gjort, det är riktigt bra gjort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden