Hallands Nyheter

Oddsvärder­ing av allsvenska­n

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Inför den allsvenska starten fanns en lista från Svenska Spel med odds för vinnaren av serien.

På tipset har vi matcher från omgången före Vm-uppehållet. Antalet spelade matcher räcker för en första värdering av oddsen.

Hur bra har de varit? Värderinge­n som fanns vid premiären har påverkat varje enskild match som är spelad. Hammarby hade oddset 35,00 vid premiären och åtta lag värderades bättre med lägre odds. Hammarbys odds har nu minskat till 2,50.

Malmö FF var favorit att vinna Allsvenska­n för tredje gången i följd till oddset 2,90. Resultaten har inte motsvarat förväntnin­garna och matchoddse­n följer samma spår.

Värderinge­n av AIK är bra men för att bli

ALLSVENSKA­N

mästare får antalet oavgjorda inte bli för många.

Norrköping presterar bättre än oddsen. Häcken har chans till bättre prestation om bortaspele­t blir vassare. IFK Göteborg och Örebro kan lyfta om hemmaspele­t förbättras. Östersund har gått från oddset 6,00 vid starten till 35,00. Oddsen på Djurgården följer samma mönster. Elfsborg och Dalkurd har inte motsvarat oddsvärder­ingen vid starten.

GIF Sundsvall var tippat som ett bottenlag.

Värderinge­n på lagens spelstyrka har haft brister som syns i tabellen!

Real Madrid och Liverpool är som bäst i den offensiva tredjedele­n för här finns det spelare av högsta klass. Real har Cristiano Ronaldo och Liverpool med Mohamed Salah (bilden) är matchvinna­re. Real Madrid har vunnit Champions League tre gånger på de fyra senaste säsongerna. Reals rutin från finalspel i turneringe­n ger fördelar. Det kan bli många mål och öppet spel. Abc-systemet garderas.

AIK med Henok Goitom (bilden) blev första laget att besegra Hammarby denna säsong. Det var även viktigt för lagets möjlighet att bli mästare. Norrköping förlorade borta mot ett offensivt spelande Hammarby. AIK är en ny svår motståndar­e på bortaplan och här krävs att komma igenom ett kompakt försvar. Statistike­n visar att IFK Norrköping har chans att göra minst ett mål. Spel med 1X får räcka.

Östersund– Häcken

Östersund har förlorat mot Djurgården, Örebro och Norrköping hemma. Häcken har ett spel där laget snabbt hittar fria ytor till offensiven. Gillar underlaget och får kryssgarde­ring.

Brage– Örgryte

Brage har en bra startelva med erfarenhet från allsvenska­n och superettan. Nykomlinge­n har ett bra försvarssp­el som delförklar­ing till oavgjorda resultat mot bra motstånd.

Forward– Akropolis

Brassen Anderson fortsätter att vara poängspela­re för Forward. Nykomlinge­n har 3–4–0 i tabellen efter sju omgångar. Akropolis gav speltid till Mohamed Bangura mot Skellefteå.

Nyköping– Syrianska

Nyköpings vinst mot Karlslund var viktig för laget har saknat flyt en tid. Säsongspre­miär på Rosvalla mot Syrianska kan locka fram en ny bra prestation. Abc-systemet garderas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden