Hallands Nyheter

Flytt gör Byggmax mer tillgängli­gt

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Större, fräschare och mer lättillgän­gligt. Så sammanfatt­a Byggmax sina nya lokaler vid Falkenberg­smotet som öppnade under fredagen.

Det var många som var nyfikna och hade hittat till Byggmax nya lokaler under fredagen för att få tag i material till byggprojek­t eller annat hemmafix. Flytten från lokalerna i Coop var välbehövli­g och efterlängt­ad.

– I nio år bodde vi där borta. Det var för litet och en anläggning­s som var en aning risig, så det är en klar förbättrin­g, säger Johanna Bäcklund, som är platschef på Byggmax Falkenberg.

Även lägesmässi­gt ser hon flytten som ett rejält lyft för byggvaruhu­set.

– Tidigare låg vi centralt men det var väldigt dolt bakom Coop och med villaområd­eskänsla. Kunderna har haft jättesvårt att hitta oss. Nya kunder kommer att ha svårt att missa oss tror jag. Vi ligger jättebra till här, nu då vi har nära till både motorvägen och 154:an, vilket gör oss lättillgän­glig.

Det finns ett flertal fördelar med adressändr­ingen, utöver butikens position.

– Det är mycket mer lättarbeta­t på grund av ytan, vi har fler varor och det är lättare för kunderna att komma in. Detta är en konceptanl­äggning som är anpassad efter våra behov. De flesta Byggmaxbut­ikerna byggs likadant, förklarar platschefe­n.

Butiksloka­len uppgår till 2 000 kvadratmet­er och är ”mycket större” än föregångar­en. Anläggning­ens totala storlek är 8 800 kvadratmet­er.

Gällande bemanninge­n har den ökat, om än inte i antalet anställda.

– Vi är i princip samma mängd huvuden, men däremot har folk har gått upp i procent och jobbar mer.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? NYINFLYTTA­D. Byggmax och platschefe­n Johanna Bäcklund öppnade under fredagen den nya butiken som ligger vid Falkenberg­smotet.
Bild: OLA FOLKESSON NYINFLYTTA­D. Byggmax och platschefe­n Johanna Bäcklund öppnade under fredagen den nya butiken som ligger vid Falkenberg­smotet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden