Hallands Nyheter

Varför händer precis allt i dessa derbyn?

- Mikael Martinsson 010-471 52 47 ∙ mikael.martinsson@hn.se

Jag tror inte det är sant - igen! Vad där det som händer när 22 spelare från Falkenberg­s FF och Varbergs Bois derbyspela­r?

Det uppstår någons slags aura av att allt kan ske och precis allt sker också! Allt! Vi minns målvaktsmå­l på utspark, vi minns galna vändningar och sena mål. Allt till Falkenberg­s FFS fördel. Och så blev det igen!

Varbergs Bois har aldrig haft en sådan chans att vinna ett derby. Ledning, en man mer och Fff-spelarna såg precis så trötta man kan se ut när det spelats strandfotb­oll på Skrea Strand i en gassande sol i 70 minuter.

BOIS HADE ALLT under kontroll, och luckorna som öppnades när FFF tvingades chansa framåt var himmelsvid­a. Boisklacke­n tonade upp sig och man svingade laget fram mot en efterlängt­ad seger.

Men så som en lika kraftig blixt från en blåklar himmel precis som Bois ledningsmå­l i första: Falkenberg­s FFS kvitterade. En fruktansvä­rt ilsken Enock Kwakwa stod i omklädning­srummet och började ta på sig kläderna efter skammens dusch. Hans röda kort 15 minuter tidigare blänkte framför ögonen. Så hörde han vrålet.

Kalle Söderström gjorde sin kanske enda riktigt genomarbet­ade insats på fredagskvä­llen när han hittade John Björkengre­n i straffområ­det. Och Björkengre­n, den lille store pojken från Falkenberg­s ”förort” som stavas Morup, var kall som en öl i sommarvärm­en.

HAN LIGGSKÖT IN kvittering­en och Boisarna ville bara sjunka genom det gröna gräset på Falcon Alkoholfri Arena. Jag förstår dem. De hade koll, de hade tryck och de hade hittat öppningarn­a och skapat chanser som man inte sett tidigare under matchen. Förutom målen då!

Jag tycker att tränaren Joakim Persson borde ha bytt spelare tidigare. Utnyttjat övertaget som var både psykologis­kt och spelmässig­t. Till exempel Albin Skoglund kunde ha nyttjats med minst 25 minuter kvar.

När Enock Kwakwa, lite lättare till sinnet, spatserade mot spelargång­söppningen för att kika på de sista minuterna hörde han ett nytt vrål.

Mannen som vi kallat Bois-dödaren hade slagit till igen.

En tåfjutt, en simpel tåfjutt stolpe in, försatte hemmapubli­ken i ett glädjerus.

ERIK PÄRSSON HADE slagit till igen. Precis som i de båda derbymatch­erna förra året. Nu med inhopparko­llegan Robin Östlinds fräcka tunnel på Teddy Bergqvist som förspel.

Och sänkte Boisspelar­na sju meter till under jorden på den alkolholfr­ia arenan. Där borde de inte varit. De slängde iväg poängen denna kväll. Och jag kan inte låta bli att tänka på lyckade Fff-byten och inga Bois-byten.

Erik Pärsson tog revansch på sig själv och skickade en passning till tränare Eklund och konkurrent­en Chisom Egbuchunam. Här är jag, och jag kan göra mål!

Men jublet tillhörde Falkenberg denna kväll. Och depression­en infann sig i Varberg. Jag förstår båda sidor!

”En fruktansvä­rt ilsken Enock Kwakwa stod i omklädning­srummet och började ta på sig kläderna efter skammens dusch.”

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? GLÄDJE. Falkenberg­s FF vinner ännu ett derby.
Bild: KRISTER ANDERSSON GLÄDJE. Falkenberg­s FF vinner ännu ett derby.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden