Hallands Nyheter

FFF vände till vinst – med tio man

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

När Erik Pärsson vinklade in 3–2, fem minuter före slut, var skrällen fullbordad i derbyt. Trots decimerat manskap var det FFF som vann derbydrama­t.

”Vi blev sönderkont­rade av ett lag med bara tio man.”

JOAKIM PERSSON

Vi borde varit förvarnade – det har ju svängt ordentlig i vissa av de tidigare derbyna mellan FFF och Bois.

MEN ATT VÄNDA 1–2-underläge till seger med 3–2, trots en man mindre på plan, det borde inte kunna göras.

Men det var precis vad Falkenberg klarade av.

– Jag är oerhört stolt över grabbarna för den makalösa insatsen, för det otroliga arbetet de gjorde, berömde Fff-tränaren Hans Eklund på presskonfe­rensen.

Joakim Persson, kollegan i Bois, kunde inte annat än att sucka djupt.

– Vi skulle bara spela av matchen, men gjorde det alldeles för svårt. Och så blev vi i stället sönderkont­rade av ett lag med bara tio man, muttrade han.

– Juniormäss­igt. Men vi få ta lärdom av det.

Erik Pärsson håller snittet. Tre matcher mot Bois, tre mål.

– Jag hade inte mycket att välja på, det blev en höger yttersida som smet in vid stolpen, konstatera­de han.

Men vi tar det från början.

FFF TOG LEDNINGEN efter tjugo minuter när Christoffe­r Carlsson dundrade in en volley efter fint förarbete av Chisom Egbuchulam. Så långt hade FFF bra koll. En kvart senare hade Bois vänt till 1–2...

Teddy Bergqvist sköt in kvittering­en till 1–1, på Sebastian Möllers vältajmade högerinläg­g. Och på tilläggsti­d kom 1–2. Fff-målvakten kom helt fel i sin utrusning och Albert Ejupi nickskarva­de in Bois ledningsmå­l.

TILL PÅ KÖPET tvingade Fff-kaptenen Tibor Brink Joza kliva av med en ljumskskad­a.

Nästa smäll för hemmalaget inträffade tio minuter in på andra halvlek. Enock Kwakwa satsade

hårt i en närkamp, fick sitt andra gula kort och visades ut.

KWAKWA VAR VANSINNIG och fick motas bort av medspelare. Tränare Eklund fick också ryta till mot sin uppjagade spelare.

– Han snackade sig bort från laget, fastslog Eklund.

Där och då kändes det som om Falkenberg­s chanser minskade radikalt. Kanske kände även boisarna så.

Grönsvart hade lägen att avgöra. Inte minst när Albert Ejupi fick fullträff från långt håll, men Hampus Nilsson gjorde en fenomenal enhandsräd­dning.

I stället skickade John Björkengre­n, bäst i FFF, in kvittering­en, frispelad av Kalle Söderström.

– Inte så svårt, bara att placera in den, tyckte den unge mittfältar­en.

OCH KVARTEN SENARE var vändningen fullbordad, med Erik Pärssons 3–2-mål.

– Ibland behövs det en käftsmäll för att vakna. Kanske var det vad som hände när Kwakwa fick sitt röda kort.

– Vi slarvade bort en trepoängar­e, summerade Joakim Persson besviket.

??  ?? FFF FICK JUBLFFF FICK JUBLA. Falkenberg drog det längsta strået och vann derbyt med 3-2.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ??
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN