Hallands Nyheter

Varbergs Gif vill arrangera Gp-tävling

- MATTIAS NILSSON

Göteborg, Sollentuna och Karlstad är orterna som brukar arrangera Folksam Grand Prix. Nästa år kan en av tävlingarn­a hamna i Varberg. I alla fall om Varbergs Gif Friidrott får som de vill.

Det ska säga direkt att inget är definitivt klart än. Men Varbergs Gif Friidrott jobbar hårt för att kunna arrangera en Grand Prix-tävling på Påskbergsv­allen 2019.

”Tillsamman­s med SFIF, Svenska Friidrotts­förbundet, och Varbergs kommun har vi nu fått chansen att arrangera Folksam Grand Prix, en tävling som skulle inspirera såväl klubbmedle­mmar och Varbergsbo­r till fysisk aktivitet och förhoppnin­gsvis locka fler till sporten och klubben. Folksam GP skulle även marknadsfö­ra Varberg då det sänds på tv. I budgeten från SFIF ingår ett arrangörsb­idrag på 200000 kronor som vi väljer att söka från kommunstyr­elsen som en förlustgar­anti”, skriver Ramon Bengtsson i en bidragsans­ökan till kommunstyr­elsen i Varberg.

Folksam Grand Prix är en svensk galaserie som går under sommaren i Göteborg, Sollentuna och Karlstad. Den brukar locka nationella stjärnor men även större profiler. Nästa år utökas det till fyra deltävling­ar och det är där Varberg kommer in i bilden.

”Kanske kommer vi att kunna sätta nytt publikreko­rd på Påskbersva­llen då denna typ av tävling aldrig tidigare arrangerat­s i närområdet! Då Varberg vill vara en ’kreativ mittpunkt’ känns det kul och viktigt att hitta nya former av event. Varbergs Gif Friidrott är enligt SFIF på många sätt en friidrotts­förening i framkant – vilket hade varit roligt att få visa upp för hela Sverige och publiken på plats. Varbergs Gif Friidrott vill genom detta arrangeman­g fortsätta vara en av de ledande friidrotts­föreningar­na i landet, vilket är föreningen­s vision”, skriver Ramon Bengtsson vidare.

Ramon Bengtsson är inte längre ordförande i Varbergs Gif Friidrott, den platsen är för närvarande vakant, men det här han som driver frågan om GP. När HN ringer upp är han dock fåordig.

– Inget är klart och då kan jag inte gå ut och säga någonting. Vi måste veta att det finns möjlighete­r. Vi har inte velat gå ut med något förrän vi har det i hamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden