Hallands Nyheter

Första målet räckte nästan till seger

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

IF Böljan Falkenberg såg ut att gå mot sin första seger efter att Elvira Johansson gjort 0-1 i slutet av första halvleken.

KUNGSBACKA 1 BÖLJAN FALKENBERG 1

(0–1)

Men första segern för säsongen får vänta. I den 87:e minuten kvitterade Kungsbacka.

Derbykänsl­orna lös med sin frånvaro när topplacera­de Kungsbacka tog emot IF Böljan Falkenberg.

För det var trögstarta­t till en början. Kungsbacka var lite stillaståe­nde, vilket gav Böljan Falkenberg mer boll och utrymme. Det skadedrabb­ade Böljan, där bland annat ordinarie målvakt Jasmine Strandberg var ersatt av inlånade Sanna Åhlander, kändes lite överraskad­e över Kungsbacka­s låga tempo.

– Det var väldigt mycket långa bollar från Kungsbacka i början, sa tränare Tobias Barin.

DET VAR FÖRST mot slutet av första halvleken matchen tog fart. I den 37 minuten blev Elvira Johansson inbytt efter skada på Ena Mjdzic. Fyra minuter senare testade Elvira Johansson skott från vänsterkan­ten efter att Kungsbacka­s målvakt lämnat målet och ramlat precis innan. Utan målvakt på plats hittade bollen enkelt in i högra gaveln och det var 1-0 till Böljan. Elviras första mål i Elitettan.

– DET KÄNDES jätteskönt. Jag var ju nära att göra mål förra matchen, så det var lite lättnad att få in den idag, sa Elvira Johansson efteråt. Tobias Barin om målet: – Vi jobbar klart och ger inte upp. Sofia Eliasson gör ett bra jobb genom att störa hela vägen vilket gör att de gör ett misstag och vi får vår chans. Det är så vi måste jobba för att skapa målchanser.

I andra halvlek hittade Kungsbacka ett annat tempo och fick ut spelet på kanterna mer. Med kvarten kvar slog Kungsbacka ett inlägg från högerkante­n som Jennifer Andersson styrde ut i stolpen. Tio minuter senare var det dags för nästa ramträff för Kungsbacka efter en nick i ribban på hörna. Och i den 87:e minuten kunde inte Böljan längre hålla tillbaka. Rebecca Cameras hittade målets vänstra hörn efter skott från straffområ­deslinjen.

– MAN BLIR ju lite besviken med tanke på att vi har ledningen så länge. Det är lite slumpmässi­gt mål samtidigt som de har några tunga anfall innan. När man väl låter det sjunka in kommer det kanske att kännas bättre. Nu vet vi att vi kan spela bra fotboll och kriga i 92 minuter, sa Tobias Barin.

 ??  ?? MÅLSKYTT. Elvira Johansson gjorde sitt första mål i Elitettan.
MÅLSKYTT. Elvira Johansson gjorde sitt första mål i Elitettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden