Hallands Nyheter

Rasmus Cronvall Gif:s stora framtidsho­pp

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Första starten är avklarad. Nu vill 16-årige Rasmus Cronvall bli bofast i startelvan hos Varbergs Gif – Jag tänker satsa på det här, jag tar det på fullaste allvar, säger Cronvall.

I senaste hemmamatch­en mot Assyriska fick Rasmus Cronvall komma in redan i paus. Då var läget hopplöst med underläge 1–4.

Men ynglingen imponerade tillräckli­gt för att få chansen från start senast mot Olympic.

– Det var en jäkla känsla. När jag fick reda på det, var det riktigt pirrigt, samtidigt blev jag väldigt taggad, säger Cronvall och fortsätter:

– Jag kände på mig att det gick bra på träningarn­a under veckan och när Halda sa till mig att jag skulle starta blev jag skitglad.

Det blev 55 minuter i matchen som slutade mållös.

– Jag spelade anfallare ihop med Labinot (Syla). Jag sprang så mycket jag kunde och försökte skapa lägen. Men det var tufft, det var trots allt första starten.

RASMUS CRONVALL kommer från en fotbollsfa­milj. Systern Ronja läser på college i USA men har redan provat på spel med Kungsbacka DFF i Elitettan. När hon är i Sverige i sommar är det Valinge-derome som gäller.

– Jag och mina bröder har alltid varit ute i trädgården och spelat fotboll. Det var fotboll hela tiden, säger Rasmus Cronvall.

Hur bra är syrran då?

– Hon är helt okej, men inte bättre än mig.

Favoritlag­et är givet och rödblått som Gif.

– Barcelona, det har alltid varit Barca ända sedan jag var liten. De har en skön spelstil och ett sådant lugn. Jag kollar på klipp varje dag och missar inte en match. Messi är en stor inspiratio­n.

Är du också teknisk?

– Nja, jag kan ju finta och så, men det är väl inte min styrka.

EN AV CRONVALLS tränare i Varbergs Gif är Fidan Syla, som ung en stor talang som tidigt fick chansen i Örgryte. Han lovordar sin adept.

– Han kan bli riktigt, riktigt bra. Det enda som saknas är fysiken men det kommer med tiden, man kan inte vara färdig när man är 15 år, säger Syla. Är han bättre än vad du var?

– Han är nog mer mogen än vad jag var i den åldern, jag kanske var mer teknisk. Han är definitivt mer effektiv i sitt spel.

PÅ SÖNDAG ÄR det derby mot Vinberg som gäller. Frågan är om Cronvall åter får chansen i startelvan?

– Vi får se, men det finns chans. Det gäller att ta vara på mina chanser och göra så bra jag kan. Jag vet ju att det gäller att kämpa på träningarn­a och det var tufft i vintras. Men det blev lättare och lättare under våren.

 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? UNG GIFFARE. Rasmus Cronvall är 16-åringen som blommar ut i Varbergs Gif.
Bild: SIMON CARLSSON UNG GIFFARE. Rasmus Cronvall är 16-åringen som blommar ut i Varbergs Gif.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden