Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Elitloppsh­elgen är unik med trav av världsklas­s i strålande väder och med ett folkhav på läktarplat­s.

Och, så V75 med jackpot med chans att vinna riktigt mycket pengar – inte som senast när jag satte sjuan på Gävle-travet ...

Exakt 1097 kronor gav sju rätt, 22 för sex och för femmorna fick varken du eller jag något – utan de miljonerna ligger nu i 7-rättspotte­n när Solvalla bjuder upp till V75-finaler och Harper Hanovers lopp.

Jag kommer, som vanligt, att vara expertkomm­entator åt radiosport­en, en bisittare till den mångordige, vältalande och snabbprata­nde Christian Olsson.

Ja, bara det är en fantastisk upplevelse denna helg.

Tre spikar på direkten

På mitt något mindre V75-system inleder jag med tre singelstre­ck. Disco Volante och Double Exposure blir klara favoriter, men Breidablik­s Cognac är en fräck chansning i en öppen Klass Ii-final.

Conrads Lugauers talang kommer inte att bli favorit, men det kan bli första V75-vinsten i den sjunde starten i karriären. Ja, jag tror mycket på den här Andover Hall-sonen.

Jag tycker att jag har vältäckt i avdelning tre till och med sju om jag ser på det stora systemet, så nyckeln till en ny sjua ligger alltså i Lugauers händer.

Och, om det ska bli mer pengar än senast måste det till några överraskni­ngar och därför har jag garderat rejält i Harper Hanovers lopp där Carat Williams och Call Me Keeper hör till favoritduo­n.

Någon av hästarna från start får gärna vinna. Tesio och Platon Face har hyggliga chanser och Wasa Thunder är ett rikigt långskott men finska hästar har skrällt förr i Harpers.

Propulsion i Elitloppet

I söndagens två heat i Elitloppet tror jag att Bold Eagle vinner sitt och Ringostarr Treb det andra före Propulsion.

I finalen är min vinnare Propulsion, dels för att han gynnas av två heat, dels för att Örjan Kihlström är en mästare i sulkyn.

I övrigt; värmen som tagit ett stadigt grepp om oss i Sverige känns helt välförtjän­t efter vintern som varit.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden