Hallands Nyheter

Och kärlek

- ELISA AMORELLI/TT

* Heter egentligen Liam Cacatian Thomassen. Född 1997, uppvuxen i Göteborg.

* Slog igenom i Idol 2016 då han fick hembesök av juryns Quincy Jones III som delade ut en guldbiljet­t. Liamoo hade själv aldrig haft en tanke på att söka till Idol men hoppade ändå på tåget och fick gång på gång ta emot juryns hyllningar.

* Vann Idol i december 2016 efter att ha besegrat Rebecka Karlsson och Charlie Grönvall i Globen och fick ge ut vinnarlåte­n Playing with fire. Under 2017 släppte han singlarna Burn och It ain’t easy.

* Han var en av favoritern­a i årets Melodifest­ival med bidraget Last breath där han till slut landade på sjätte plats.

* Aktuell med nya ep:n Journey part 1 som släpptes den 25 maj. – de som njuter av livet och är glada hela tiden och ”deep thinkers” som är kreativa men lätt blir deprimerad­e.

– Jag är en sådan deep thinker och gillar det mörka samhället. Jag har spelat in många mörka låtar och jag har fler hemma som inte släppts, säger Liamoo.

I SAMMA ANDETAG byter han ämne:

– Jag gör musik som är 18 plus också. Låtar som handlar om sex. Men de kommer aldrig att släppas, tillägger han och rodnar.

– Om jag har flirtat med någon så flyter den typen av låtar på.

Det märks att Liamoo har mycket i tankarna: gig, anpassning, livet, kärlek och icke-kärlek.

– I Journey part one, bjuder jag in till en del av det, men inte allt.

– Det kanske kommer i part two, vi får se, säger han.

Ep:n Journey part 1 släpps i dag. * Programmet sändes för första gången den 20 april 1968.

* Då fick vänner och bekanta till programled­aren Lars Hamberg ringa in för säkerhets skull, men konceptet med låtönsknin­gar och frågesport gjorde snabbt succé. Snart hände det att Televerket­s telefonled­ningar blev överbelast­ade när tusentals lyssnare ringde in samtidigt.

* 1969 tog Hasse Tellemar över. Han skulle egentligen bara vikariera under Hambergs semester, men blev kvar fram till sin pension 1988.

* 1993 flyttade Ring så spelar vi från P3 till nystartade rikskanale­n P4. Efter en tid med Thord Carlsson och Mona Krantz togs programled­arskapet 1996 över av Lisa Syrén, som mellan 1997 och 2008 delade programmet med Lasse Swahn.

* I juli 2016 firade Lisa Syrén 20 år som programled­are och gick därmed om Hasse Tellemar som den som lett programmet längst.

* Programmet har i dag omkring 1,6 miljoner lyssnare varje lördag och är ett av Sveriges Radios mest populära program.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ??
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden