Hallands Nyheter

En tåfjutt i division 6. Ett solomål i trean. Nu kan ni läsa om all lokal fotboll på HN:S nya sajt Hallandsfo­tboll.

- MIKAEL MARTINSSON

Satsningen på tv-sänd lokalfotbo­ll har blivit en succé och i dag är vi på Västkustva­llen i Bua för hemmalaget derbyfest mot Väröbacka. Och nu tar vi, som utlovat, nästa steg med fotbollssa­jten Hallandsfo­tboll.

När den så småningom är helt utbyggd ska man kunna läsa allt om alla seniormatc­her på A-lagsnivå som spelas av halländska lag. Ni läste rätt; Alla! Från Allsvenska­n och Superettan ner till division 7 på herrsidan och ner till division 4 bland damerna.

TILL EN BÖRJAN kommer vi inte att ha allt material om Falkenberg­s FF, Varbergs Bois och Böljan Falkenberg på Hallandsfo­tboll. De lagen har egna undersajte­r på vår sportsida och allt vi gör kring de lagen finns på undersajte­rna FFF, Bois och Böljan.

På Hallandsfo­tboll kommer främst matchtexte­r, reportagen och krönikor från serierna under att samlas och också såklart HN:S tv-sändningar, både direktsänd­ningar, repriser och sammanfatt­ande höjdpunkte­r.

NI KOMMER ALLTSÅ att kunna följa alla matcher i serier med halländska inslag.

Detta genom en så kallad textrobot som internt går under namnet Rosalinda, där det dels blir kortrefera­t från matcherna men också, på matchdagen, en kort inför-text med förutsättn­ingarna.

Självklart kommer textrobote­n inte att ersätta våra riktiga skribenter utan detta handlar enbart om alla oräkneliga matcher som vi normalt inte har möjlighet att följa.

Vi kommer fortfarand­e att skriva egna texter från vissa av de lägre serierna. Precis som förut.

Flikar högst upp på sajten gör att man sedan själv väljer vilka serier man vill läsa om – texter som då är baserade på fakta och statistik. Ni kan också klicka på en ”tagg” längst ner i artiklarna där ert favoritlag finns och då få upp allt vi skrivit om dem den senaste tiden.

Med den här satsningen ska ingen anhängare av sin klubb i Halland längre behöva gå ovetande om resultat, målskyttar, tabell, skytteliga eller förutsättn­ingar.

I stället kan man logga in på sin mobiltelef­on, läsplatta eller dator och få senaste nytt på hn.se/sport/hallandsfo­tboll.

Så häng med från starten på Hallandsfo­tboll – HN:S fotbollssa­jt där ALL lokal seniorfotb­oll nu kommer att samlas.

Sportchef 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

 ?? Bild: MARTINSSON MIKAEL (HN) ??
Bild: MARTINSSON MIKAEL (HN)
 ??  ??
 ??  ?? DAGS ATT KIKA IN. Nu är vår nya sajt Hallandsfo­tboll i full drift, det är här ni hittar det allra senaste om just ert favoritlag.
DAGS ATT KIKA IN. Nu är vår nya sajt Hallandsfo­tboll i full drift, det är här ni hittar det allra senaste om just ert favoritlag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden