Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Svenska diplomater måste förstå att familjemed­lemmarna inte kan förväntas sitta stilla och vara passiva, särskilt då man (likt i fallet Gui Minhai) möts av en bedövande tystnad från myndighete­rnas sida.

Svenska Dagbladet (ober M) * Dataskydds­lagen är en lag i tiden. Som helhet stärker den de registrera­des rättighete­r. Att ha rätt att korrigera felaktiga eller missledand­e uppgifter, att radera sig ur motpartens register – det är värdefulla möjlighete­r.

Sörmlands Nyheter (C)

* När krisartade händelser sker i samhället är kyrkan samlingspl­atsen för trygghet och hopp och det gör att kyrkor snarare fylls än töms i svåra tider.

Dagen (ob Kristen) * Att det finns de som inte tvekar att stå upp för fred och frihet även när den är dyrköpt är något vi ska känna stor tacksamhet inför. Många har ett fåtal att tacka för oerhört mycket.

Skaraborgs Allehanda (M)

* Det kan kort sagt betraktas som alldeles utmärkt solidarisk­t av Socialdemo­kraterna att tala om mer poliser och hårdare tag.

Expressen (ob Lib)

* Samtidigt behövs större resurser till polis och åklagare att utreda arbetsmilj­öbrott. När arbetsplat­solyckor inträffar måste rättsproce­ssen bli bättre och snabbare. Det ska kosta om man slarvar med säkerheten.

Eskilstuna-kuriren (Lib) * Samhällsko­ntraktet måste ständigt stärkas mot brister som får det att framstå som irrelevant. För också den starkaste välfärdsst­at bygger på medborgarn­as förtroende.

Sydsvenska Dagbladet (ob Lib)

* Inom kort ska den så kalllade Skolmyndig­hetsutredn­ingen lämna sitt betänkande. Det finns mycket att se över kring vem som har ansvar för vad i skolsystem­et. Men rätten att få sin skola granskad bör lämnas orörd.

Kristianst­adsbladet (Lib)

* Vi har alla ett ansvar för att minska klyftan mellan stad och land, det handlar bland annat om hur vi uttrycker oss och hur vi pratar med våra barn, det är där vi lägger grunden för framtida normbildni­ng. Skaraborgs Läns Tidning (ober)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden