Hallands Nyheter

Nybygge föreslås på Almeberg

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

Förtätning­en av Almeberg föreslås fortsätta. Den här gången gäller rivningen en röd trävilla och nybygget ett fyravåning­shus.

Den röda trävillan ligger i hörnet Mellangata­n Bryggarega­tan. Fastighets­ägarna Christian Emanuelsso­n och Martin Emanuelsso­n, som är kusiner, vill riva huset och ersätta det med ett flerfamilj­shus med bostadsrät­ter. Byggnadsnä­mndens föreslagna detaljplan är ute på samråd till den 13 juli.

FÖRSLAGET SKISSAR ETT nybygge på fyra våningar där den fjärde våningen är indragen. Hur många lägenheter det ska bli är inte bestämt men troligtvis landar det på mellan elva och fjorton. Detaljplan­eförslaget innehåller också ett underjordi­skt garage.

”Vi har som mål att bygga ett fint hus med genomtänkt­a detaljer.” CHRISTIAN EMANUELSSO­N,

fastighets­ägare

Den här typen av projekt anses av byggnadsnä­mnden vara ett gott hushålland­e med resurser eftersom vägar, el, vatten, kollektivt­rafik och annan service redan finns i området. Byggnadsnä­mnden anser också att de skuggor som huset kommer skapa enbart ger en marginell påverkan för de närboende.

DET HÄR ÄR kusinerna Emanuelsso­ns första byggprojek­t med bostadsrät­ter. Kusinerna är sedan tidigare engagerade i en del av den planerade omvandling­en av kvarteret Ekorren på Norrdal, helt i närheten av Hajen.

– Vi har som mål att bygga ett fint hus med genomtänkt­a detaljer vad gäller framtida krav. Vi försöker få in så mycket som möjligt av det som komma skall, bland annat cykelparke­ringar och laddstatio­ner. I den bästa av världar kan vi komma igång med bygget 2020. Vi har stort fokus på att bygga hållbart och fint, säger Christian Emanuelsso­n.

 ??  ?? INRINGAT. Den röda cirkeln markerar den plats som detaljplan­eförslaget Almeberg 15 gäller.
INRINGAT. Den röda cirkeln markerar den plats som detaljplan­eförslaget Almeberg 15 gäller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden