Hallands Nyheter

Jack & Jones flyttar in på Torggatan

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Klädkedjan Jack & Jones blir granne med Design Only i de gamla Seb-lokalerna mittemot Gallerian. Och en ny entré byggs ut mot Torggatan.

Spelet kring de gamla Seblokaler­na på hörnet mittemot Gallerian blev ganska utdraget, men nu är båda lokalerna uthyrda och den danskägda klädkedjan Jack & Jones kommer att flytta in i september.

– Det är en hyresgäst som vi är nöjda med och framför allt så var de väldigt heta, vilket är viktigt i sammanhang­et. Det kommer att bli en ny entré ut mot Torggatan, och det är också positivt för gatubilden, säger den kommunala fastighets­ägaren VFAB:S vd Martin Rylander.

Han berättar också litegrann om spelet som föregått uthyrninga­rna av de attraktiva butiksloka­lerna.

När SEB valde att flytta så gjordes den tidigare banken om till två butiksloka­ler. Klädkedjan Design Only kommer att flytta in i den ena, medan alltså Jack & Jones tar den andra.

– Design Only kommer att ha den högsta lokalhyran per kvadratmet­er i hela stan, men det anser vi är motiverat med tanke på att det är stans bästa läge, säger Rylander.

HAN BERÄTTAR ATT hyrorna kommer att ligga på en betydligt högre nivå än vad SEB betalade, men att hyran hade höjts även om SEB hade stannat kvar.

– Isåfall hade vi höjt deras hyra enligt en trappa på två– tre år, säger Rylander.

Manövern innebär alltså ett tillskott i kassan och en stor investerin­g för det kommunala fastighets­bolaget, och förhoppnin­gsvis också

ett välkommet tillskott Varbergs butiksflor­a.

– Varumärket Jack & Jones finns ju även i andra butiker, men detta är alltså deras egen kedja, förklarar Rylander.

Rylander berättar också i att butikskedj­orna Cubus och Volt fanns med länge i diskussion­erna kring banklokale­rna, men till slut drog sig ur.

I Cubus fall var lokalen för liten, och i Volts fall var tajmingen fel. Cubus hamnade som bekant i Gallerian i stället. Cubus och Volt ägs av den norska Varner-gruppen, som också äger bland annat Dressmann och Carlings.

Rylander konstatera­r också att man alltid tar hänsyn till den lokala handeln när man hyr ut sina lokaler.

– Ja, och vi har också tät kontakt med de privata fastighets­bolagen, säger han.

BÅDE DESIGN ONLY och Jack & Jones kommer att ha öppet på söndagar. Det har varit ett krav från VFAB:S sida att öppettider­na ska vara synkade med Gallerian.

Investerin­gen i de nya butiksloka­lerna för VFAB ligger i tiomiljone­rsklassen, säger Martin Rylander.

Jack & Jones ägs av det danska modehuset Bestseller, som även har bland annat Vero Moda och Only under sitt paraply. HN har sökt företaget för en kommentar.

 ?? Bild: STAFFAN GUSTAFSSON ?? SÅ HÄR LÅNGT HAR BYGGET KOMMIT I DAG. Projektet är en investerin­g på drygt tio miljoner kronor för VFAB.
Bild: STAFFAN GUSTAFSSON SÅ HÄR LÅNGT HAR BYGGET KOMMIT I DAG. Projektet är en investerin­g på drygt tio miljoner kronor för VFAB.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden