Hallands Nyheter

Peterson föll stort i Paris

LIVE-TV

- INGELA AHLBERG/TT

Rebecca Peterson hade ingen chans i sin match i andra omgången i Franska mästerskap­en. Rumänskan Mihaela Buzarnescu vann med 6–1, 6–2. – Hon var nästan felfri, säger Peterson till TT.

Den 22-åriga svenska tennisspel­aren kvalade in i turneringe­n och vann i första omgången över taiwanesis­kan Hsieh Su-wei.

Hennes tredje grand slammatch i karriären blev betydligt tuffare. Peterson vann visserlige­n sitt första game i matchen. Men den 33-rankade rumänskan bröt sedan till 2–1. Därefter tog Peterson bara två game till.

– Det är givetvis jättetråki­gt. Hon spelade extremt stadigt i dag och jag hade inte direkt någon chans att komma in i matchen. Det finns saker som jag absolut kunnat göra bättre, men samtidigt är det inget negativt som jag kommer att gräva ner mig i, säger Peterson i telefon från Paris.

Den 30-åriga Buzarnescu spelade väldigt aggressivt och gav inte Peterson någon chans att styra spelet. Svenskan blev stressad och gjorde fyra dubbelfel under matchen. Och vid de lägen där Peterson hade gamebollar och breakbolla­r var rumänskan kyligare.

– Jag spelade kanske lite för mycket mittemella­nspel. Men det finns mycket positivt att ta med sig.

Peterson har spelat bra på grus i vår och vann Itf-turneringe­n i franska Cagnessur-mer tidigare i maj vilket gjorde att hon för första gången klev in på 100-listan på rankningen. Hon var inför Franska mästerskap­en rankad 97:a.

– Vissa saker i spelet börjar falla på plats. Jag jobbar väldigt hårt varje dag och förr eller senare kommer resultaten av det också, säger Peterson.

– Det har varit fantastisk­t att få vara här. Roland Garros är den av de grand slam som jag gillar mest och jag trivs bra på gruset.

Nu lämnar Peterson grussäsong­en för att förbereda sig inför Wimbledon som startar den 2 juli.

– Jag planerar att spela två grästurner­ingar före Wimbledon, säger hon.

Johanna Larsson är tillsamman­s med holländska­n Kiki Bertens seedade som nia i damdubbeln. Duon vann också sin första match enkelt mot ryskorna Alla Kudryavtse­va och Veronika Kudermetov­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden