Hallands Nyheter

Vi vet vilka vi vill samarbeta med

-

på ”Ni har skapat klyftorna” (29/5)

FALKENBERG. . Jag vill börja med att tacka opposition­srådet Per Svensson (S) för tydliggöra­nde besked. Det känns betryggand­e att han så tydligt lovar fullfölja den stramare invandring­soch integratio­nspolitik som S annonserat nationellt, även lokalt i Falkenberg.

PER SVENSSON (S) svarar även med en motfråga, huruvida Moderatern­a kan tänka sig att samarbeta med Sverigedem­okraterna efter valet. Det korta svaret är att inget parti vet vilka andra det ska samarbeta med efter valet. Det är nämligen väljarna som avgör. Vi kan dock svara på vilka vi vill samarbeta med. Det är de andra borgerliga partierna i Alliansen - och en sådan allians vill vi leda. Väljarnas röster avgör huruvida det blir möjligt eller inte.

FÅR ALLIANSEN INTE egen majoritet, så kommer det behövas stöd från andra partier för att genomföra bra politik. Då får vi förstås förutsättn­ingslöst samtala med de andra folkvalda partierna och försöka hitta gemensamma ståndpunkt­er. Ibland kan det bli med Socialdemo­kraterna, ibland med Sverigedem­okraterna och ibland kanske till och med med Vänsterpar­tiet. Inget dramatiskt i det. Så fungerar demokratin. Och ett så vuxet förhållnin­gssätt förväntar sig nog falkenberg­arna av sina politiker.

För oss är den konkreta politiken viktigare än avsändaren av den. Vi kommer alltid ha falkenberg­arnas bästa för ögonen och då måste man vara öppen och prestigelö­s för att både samtala och komma överens med andra partier i enskilda sakfrågor. Vi kommer dock inte att vilja ha ett organisera­t samarbete med vare sig S, SD eller V.

Filip Bertilsson (M) ordförande för kommunstyr­elsens integratio­nsberednin­g

 ??  ?? FILIP BERTILSSON (M).
FILIP BERTILSSON (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden