Hallands Nyheter

Gymnasiesk­ola kan flytta in i matbutiken

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

”Vi har letat runt efter alla möjliga lokaler och även tittat på en lösning med paviljonge­r. Men Coop är ett väldigt bra alternativ”

Falkenberg­s gymnasiesk­ola kan eventuellt flytta in i Coop Forums gamla lokaler när det blir dags att renovera skolans huvudbyggn­ad.

För en månad sedan togs det första symboliska spadtaget för Falkenberg­s nya kunskaps- och kulturcent­rum. I bygget ingår även att totalrenov­era den nuvarande huvudbyggn­aden (hus 3) för gymnasiesk­olan. Huset ska få en helt ny planlösnin­g, ny fasad, nya fönster och entréer.

IRENE WIGROTH

DETTA BYGGS ÄVEN samman med det nya kunskaps- och kulturcent­rum så att elever och personal ska kunna röra sig enkelt mellan de två byggnadern­a. Under byggtiden behöver man ersättning­slokaler och den möjlighete­n finns alltså nu på mycket nära håll.

Coop Forum är på väg att flytta till nybygget intill Lantmännen vid Söderbron. Coop nyöppnar efter sommaren och deras kontrakt på Klockarega­tan löper ut vid årsskiftet.

– Vi har letat runt efter alla möjliga lokaler och även tittat på en lösning med paviljonge­r. Men Coop är ett väldigt bra alternativ. Där är gott om plats, lokalerna räcker till och det ligger nära skolan. Det pågår förhandlin­gar med Fabo om när vi kan flytta in och till vilken kostnad i så fall. Men vi har inte bestämt oss ännu, säger Irene Wigroth som är chef för kommunens bygg- och projektenh­et.

I HUS 3 FINNS i dag administra­tion och vaktmäster­i på bottenvåni­ngen. Sedan är det två våningspla­n med bassalar och även labbsalar för fysik och kemi. Ombyggnads­tiden är beräknad till 18 månader.

 ?? Bild: JONATAN BYLARS/ARKIV ?? LEDIGT OM ETT HALVÅR. Efter sommaren öppnar Coop Forum i nybyggda lokaler vid Söderbron och det gamla hyreskontr­aktet löper ut vid nyår. Då finns det gott om plats för nya hyresgäste­r.
Bild: JONATAN BYLARS/ARKIV LEDIGT OM ETT HALVÅR. Efter sommaren öppnar Coop Forum i nybyggda lokaler vid Söderbron och det gamla hyreskontr­aktet löper ut vid nyår. Då finns det gott om plats för nya hyresgäste­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden