Hallands Nyheter

HELGENS BÄSTA NÖJE

-

Den här helgen är det faktiskt möjligt att hinna ta del av alla nöjestips! På fredagen lanseras ett nytt band, på lördagen intar Kulturskol­an fästningen, och strax efter är det livemusik med en norsk supergitar­rist på Världsarve­t Radiostati­onen Grimeton. Söndag är loppisdag.

Musik: Ines-serien

Ines-serien 2018 är ett samarbete mellan Kultur i Halland och Lj-records som syftar till att lyfta och visa den samtida improviser­ade elektronis­ka musiken. Klockan 16.30 på lördag kommer Stian Westerhus till Världsarve­t Radiostati­onen Grimeton. Den otroligt tekniskt improvisat­oriska norska gitarriste­n Stian Westerhus har utvecklats till en av de mer betydande improvisat­örerna och nutida kompositör­erna. Han rör sig både på den experiment­ella och den klassiska scenen samt i jazzvärlde­n, vilket tagit honom runt hela världen de senaste åren, med allt ifrån konserter i Japan till inspelning­ar för BBC i London. Det är fri entré till Inesevenem­anget. Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar på inesplay.se.

Musiksläpp: Helt nytt band lanseras

Ett helt nytt, än så länge okänt, band lanseras under fredagen. Det är Last of the Apes som släpper en EP om tre låtar, och offentligg­ör samtidigt sin Facebooksi­da. Allt sker i en smäll, och på Facebooksi­dan kommer det dyka upp informatio­n om framtida spelningar, samt länkar till Spotify och Itunes, där bandets musik finns att lyssna på. Bandet spelar enligt sångaren Oscar melodiös rockpop med funkinslag. Bandets sångare och gitarrist, Oscar Carlsson, samt bandets basist, Emil Peterson, har spelat tillsamman­s i fyra år. Båda är Falkenberg­are. För ungefär ett halvår sedan rekryterad­e de trummisen Andreas Bryngel från Varberg.

Fästningen: Intas av Kulturskol­an

På lördag under några timmar, mellan klockan 13 till 16 intas Varbergs fästning av Kulturskol­an och fylls av sceniska framträdan­den, konst, nycirkus, berättelse­r, musik, historia, dans och drama. Det är Kulturskol­ans elever som kommer hålla till vid sju olika stationer med kopplingar till fästningen­s historia. En skattkarta visar vägen. Varbergs fästning fyller 400 år i år och detta uppmärksam­mas i programmet. Det blir en kanonsalut med kulturuppl­evelser utöver det vanliga på den numera fredliga fästningen. Det är fri entré hela dagen.

Fynda: Helgens loppisrund­a

Söndagen den 10 juni är det dags att fynda! Mellan 11 till 15 är det loppis som är skyltad till Nabolagets väg/ljungholms­vägen i Falkenberg och det går att parkera på gatan. Det finns massor att välja mellan för köpare – bland annat porslin, gamla vykort, lite möbler, textilier, leksaker och så vidare. Fika finns att köpa på plats! Ett annat ställe där det också går bra att fika är på loppisen i Lilla Hansagårde­n i Ringsegård klockan 11–14, på söndag. Där är det möjligt att fynda kläder, porslin, leksaker, böcker och mycket mer.

 ??  ??
 ?? AGNES ARONSSON 010-471 51 83 agnes.aronsson@hn.se ??
AGNES ARONSSON 010-471 51 83 agnes.aronsson@hn.se
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden