Hallands Nyheter

Kiese Thelin: ”Klart att jag vill spela från start”

- ANDERS WALLIN/TT

Förra sommaren körde han extra på egen hand. I år är Isaac Kiese Thelin redo för VM. – Det är klart jag vill spela från start, säger han inför Vm-genrepet mot Peru.

Delar av förra sommaren handlade om extrapass tillsamman­s med Nabil Bahoui och Azrudin Valentic. Träningar som då handlade om att ”vara redo om något skulle hända”.

Till slut hände något.

ISAAC KIESE THELIN lånades ut från Anderlecht till Waasland-beveren, hittade rätt i den mindre belgiska klubben, gjorde 16 mål på 30 matcher i serien och sedan petade han in ytterligar­e tre mål i playoffspe­let.

Resultatet: 25-åringen blev uttagen i Sveriges Vm-trupp.

– Jag fick förtroende­t i klubben direkt och har fått spela varje match. Det kom några mål i början och sedan rullade det på, säger han. * Lördag: Landskamp, Sverige–peru, Göteborg (19.15).

* Tisdag: Sverige åker till Vm-basen Gelendzjik i Ryssland.

* 16 juni: Truppen åker från Gelendzjik till Nizjnij Novgorod.

* VM i Ryssland avgörs 14 juni–15 juli. Sveriges gruppspels­matcher:

* 18 juni: Sverige–sydkorea, Nizjnij Novgorod (14.00).

* 23 juni: Tyskland–sverige, Sotji (20.00).

* 27 juni: Mexiko–sverige, Jekaterinb­urg (16.00).

* Går landslaget vidare från gruppen väntar åttondelsf­inal i antingen S:t Petersburg (gruppetta) den 3 juli eller i Samara (grupptvåa) den 2 juli. Kvartsfina­lerna spelas 6–7 juli, semifinale­rna 10–11 juli, bronsmatch­en 14 juli och finalen 15 juli.

Nu är Kiese Thelin en av förbundska­pten Janne Anderssons fyra anfallare och konkurrera­r med den hittills och på förhand givna duon Ola Toivonen och Marcus Berg. Närmast jagar han speltid i genrepet mot Peru och efter matchen i Göteborg handlar det om gruppspels­matcherna mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

– Jag hoppas att jag har samma chanser som de andra anfallarna att få starta, att få spela. Jag kommer från en stark säsong i Belgien, med 19 mål, och jag är full av självförtr­oende, säger han. Borde du få starta?

– Efter min säsong, så absolut.

KIESE THELIN HAR tagit med sig formtoppen till landslaget. Under lägerdagar­nas träningar i Stockholm och Båstad har han briljerat med säkra avslut, har ständigt varit målfarlig i matchspel och dessutom hade han Sveriges bästa chans i det mållösa mötet med Danmark.

Enligt anfallaren är allt följden av utveckling­en i klubblaget.

– Det är lite av varje, men framför allt att vara på rätt plats och söka rätt ytor för att vara farlig, för att göra mål. Jag har blivit lugnare, jag har fått lite mer erfarenhet helt enkelt och slösar inte så mycket energi på onödiga löpningar, säger han.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI ?? ANFALLARE. Isaac Kiese Thelin har haft en bra säsong under det gånga året.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI ANFALLARE. Isaac Kiese Thelin har haft en bra säsong under det gånga året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden