Hallands Nyheter

En prioriteri­ng väljarna måste göra

-

på ”Inte sunt att lasta invandrare för landets brottsligh­et” (4/6).

INVANDRING. Hej Henrik Olsson. Du säger att du vill bjuda hem mig på en fika. Jag är rädd att jag får avböja. Jag tror helt enkelt inte att det blir några givande samtal när inbjudan innefattar en anklagelse om att jag borde skämmas för att jag presentera­r statistik, och argumenter­ar utifrån detta. För det är väl vad det här handlar om?

DU KONSTATERA­R SJÄLV att jag hänvisat till statistik, men gör samtidigt klart detta är något du inte tycker man kan göra. Istället verkar du mena att invandring­spolitiska ställnings­taganden skall göras utifrån en vän till dig, som invandrat till Sverige. Att han är skötsam, och att det på något vis skulle bevisa att det jag skrivit om invandring och brott skulle vara inkorrekt. Detta hade stämt om påståendet skulle vara att alla personer med invandring­sbakgrund är kriminella. Något sådant har dock varken jag eller mitt parti påstått. Däremot anser vi att man måste tala klarspråk om kopplingen mellan invandring och brott. All tillgängli­g statistik från såväl Sverige, som våra grannlände­r ger samma resultat: Invandrare, i synnerhet utomeurope­iska sådana, är kraftig överrepres­enterade inom brottsstat­istiken. Vilket i sig naturligtv­is innebär att en stor utomeurope­isk invandring kommer leda till en ökad brottsligh­et.

DETTA FAKTUM ÄR något som väljarna måste ha med sig i höstens val, vad vill man prioritera? Inom Sverigedem­okraterna prioritera­r vi vanliga medborgare­s trygghet. Om man istället vill prioritera en utopistisk vision om en värld utan gränser, så finns det partier för det också.

Erik Hellsborn (SD)

riksdagska­ndidat

tyckas, att vissa cyklister inte är läskunniga .... Eva Winberg: Cykelfritt !!!! Marianne Holmelin: Självklart cykelfritt! Sätt upp en skylt med överstruke­n cykel, alla cykelturis­ter kan inte svenska.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden