Hallands Nyheter

Här visas Sveriges VM-

VARBERG/FALKENBERG: MÅNGA KRÖGARE SATSAR PÅ STORBILDSS­KÄRM

-

Restaurang Solviken ger sig för första gången in i ett stort mästerskap och har fått en 140-tumsskärm till terrassen.

– Vi sänder varje dag från klockan 14, för våra gäster och alla andra som vill se fotboll. Vi har 80+ platser och har kvalitetss­äkrat tekniken med bashögtala­re och en skärm av typen som finns på travbanor, säger ägaren Nils Gordh.

Priset för sändningsr­ättigheter­na ligger runt 20000 kronor för omkring 100 sittplatse­r. Där landar även Grappa, som kör ett liknande upplägg som under EM 2016, med en 85-tumsskärm i Brunnspark­en.

– Det är fler som drar på och satsar nu och vi hoppas på bra väder. Det ska helt inte vara för hett och blir det regn kanske jag söker tillstånd för att sätta upp ett tält, säger krögaren Magnus Palmquist.

Alla matcher visas och när två går samtidigt väljs den mest intressant­a ut. Soffan längst fram är redan bokad till Sveriges match mot Tyskland på midsommard­agen.

Som HN tidigare har berättat satsar Hamnpavilj­ongen på konstgräs, läktare och straffspar­ksläggning och andra aktivitete­r för hela familjen.

VINSTEN FRÅN DE matchtröjo­r som säljs går till cancerdrab­bade barn och deras syskon via organisati­onen Varberg för liv.

Man kan även se Vm-fotboll inomhus, exempelvis på Brukets två ordinarie storbildss­kärmar.

– Vi har 120–150 sittplatse­r och har extraöppet, men hur det går beror på vädret. Är det sol åker nog inte så många till oss, men vi är beredda ifall det skulle regna, säger Gabriel Waldstam, ansvarig på Bruket.

I Varberg görs rejäla satsningar under fotbolls-vm av Grappa, Solviken, Societén, Bruket och Hamnpavilj­ongen, medan Hermans och Harry’s är ensamma om konceptet i Falkenberg.

SOCIETÉN PÅSTÅR SIG ha ”Varbergs största fotbollsar­ena” under VM. Fokus ligger på Sveriges matcher och slutspelet och om blågult går vidare visas de matcherna även på Bodegan.

Harry’s i Varberg visar alla matcher på storbild både inne och på sin vanliga uteserveri­ng, precis som grannen Nyfiket – med reservatio­n för de gånger som starkt solljus på dagtid gör det svårt att se bilden. * * * * Den svenska startelvan i Vmgenrepet mot Peru (0–0 den 9/6), Målvakt: Robin Olsen. Backar: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist och Ludwig Augustinss­on.

Mittfältar­e: Victor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal och Emil Forsberg. Anfallare: Ola Toivonen och Marcus Berg.

Förbundska­pten:

 ??  ??
 ??  ?? ORDENTLIGT LADDADE. Restaurang Solvikens personal framför storbildss­kärmen som ska visa alla matcher under fotbolls-vm, främre raden från vänster: Line Pålsson, Anna Gordh, Matilda Jansson och
ORDENTLIGT LADDADE. Restaurang Solvikens personal framför storbildss­kärmen som ska visa alla matcher under fotbolls-vm, främre raden från vänster: Line Pålsson, Anna Gordh, Matilda Jansson och

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden