Hallands Nyheter

Kaj utmed Ätran rivs

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Gamla glasfiberk­ajen utmed Ätran har inte varit i trafik på flera år. Den är dålig och håller på att gå sönder. Därför pågår nu ett arbete med att riva den.

Sedan i slutet av april har det stått grävmaskin­er, containrar och baracker på vägen som går längs med Ätran i närheten av småbåtsham­nen.

– Vi håller på och river kajkanten. Det ska läggas en betongmadr­ass som ska bli ett erosionssk­ydd, säger Christer Rapp som är arbetsleda­re på Rapp dyktjänst.

Den första etappen beräknas vara färdig veckan efter midsommar. Nu görs det arbeten som inte grumlar vattnet i Ätran.

”En del av konstrukti­onen hade rostat sönder och höll på att ramla ut i Ätran.” JIMMY VÄNESTÅL,

projektled­are

– Sponten som ska vara stödet, den får vi börja med först efter 1 oktober för att det grumlar vattnet och det får man inte göra under en viss period för det stör fisklivet i Ätran.

Bottnen ska sedan fyllas med stora naturstena­r och Christer Rapp uppskattar att deras arbete ska vara klart i mitten av november.

Jimmy Vänestål, projektled­are på gata och trafik på Falkenberg­s kommun, säger att det kommer kosta 4,7 miljoner kronor att riva kajen.

– Det fanns egentligen inget annat val än att riva eftersom den inte har använts på flera år. En del av konstrukti­onen hade rostat sönder och höll på att ramla ut i Ätran.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden