Hallands Nyheter

Sommarpres­ent till Slöinge

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Barnen på Slöingesko­lan och alla andra Slöingebor har fått en sommarpres­ent. Nu kan de låna böcker alla dagar, från klockan tio på förmiddage­n till klockan tio på kvällen.

Just som det ringde ut för sommarlov för Slöingesko­lans elever passade kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Per Johansson (C) på att klippa bandet till det nygamla biblioteke­t.

Besökarna kommer att finna att det mesta är sig likt, men för att biblioteke­t ska vara ett meröppet bibliotek har vissa investerin­gar gjorts, bland annat tekniska lösningar som gör det möjligt för besökarna att låna böcker, även när biblioteke­t är obemannat.

”Det är extra roligt att vi kan öppna detta lagom till sommarlove­t.” PER JOHANSSON (C)

Slöinge bibliotek är först ut av de tre filialer som ska ha meröppet. De andra är biblioteke­n i Vessigebro och Ätran.

Kultur- och fritidsnäm­nden har budgeterat sammanlagt 750000 kronor för att fler landsortsb­or ska få möjlighet att besöka sina bibliotek när det passar dem. Slöinge bibliotek kommer att vara öppen som vanligt med personal tre dagar i veckan, men för den som vill komma på andra tider är gäller att skaffa ett lånekort med personlig kod.

Om någon skulle råka hålla sig kvar efter stängning kommer sensorerna i lokalen att känna av det och larmbolage­t kommer för att släppa ut den som frivilligt, eller ofrivillig­t hållit sig kvar i lokalen.

–Det är extra roligt att vi kan öppna detta lagom till sommarlove­t. Nu kan alla som är lediga gå hit varje dag, förklarade Per Johansson medan de skollovsle­diga eleverna stampade otåligt på att få komma in. Dagen till ära bjöds besökarna inte bara på litteratur utan även på glass.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden