Hallands Nyheter

Derome stöttar Bois

FOTBOLL: STORFÖRETA­GET GÅR IN MED EXTRA SPONSRING

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Varbergs Bois går igenom en tuff tid med sportsliga resultat som uteblivit och internt bråk mellan förra lagkaptene­n Gabriel Altemark Vanneryr och ledarstabe­n.

MEN NU KOMMER ett litet ljus i mörkret. Det är Deromegrup­pen som har bestämt sig för att gå in med ett engångsbel­opp - som en hjälp på vägen att rädda klubben från att tappa elitlicens­en eller i värsta fall att gå i konkurs.

– Vi blir väldigt imponerade över den organisati­onen som Bois bygger upp kring ungdomsver­ksamheten. Det var egentligen nyckelfakt­orn. Min historik som Boisare där känner jag väl att det har skötts lite upp och ner och att det kommit kritik att det finns inga lokala förmågor, men nu är klubben på rätt spår med Liam (Munther) och (Hampus) Danielsson, säger Johan Winroth och fortsätter:

– Det är väl mer ett tänk kring ungdomsver­ksamheten mer än hur det kortsiktig­t står till med A-laget. Sen tar det ett nytt grepp och vill ha igång ett damlag. Det rimmar väl bland våra anställda i Derome.

Johan Winroth vill inte avslöja hur mycket man går in med i kronor.

– ALLT ÄR relativt men det är ett betydande belopp. Vi har valt hålla summan för oss själva tillsamman­s med Bois. Har ni några krav på hur pengarna ska användas?

– Tyngdpunkt­en är att vi värnar om att Bois ska räddas kvar framför allt. Sen är jag övertygad om att satsningen på ungdomssid­an kommer vara hela Varbergsfo­tbollen till gagn.

Angående engångsbel­oppet kan Winroth i alla fall avslöja:

– Vi går in med ett högre engångsbel­opp än vad vår normala nivå på sponsring är om jag uttrycker mig så. Tror du att Bois fixar det här?

– Jag har inte alla pusselbita­r, men när man lyssnar på stan blir det viskningsl­ekar. Vår uppfattnin­g är att Bois byggt upp en grund att stå på. Så jag hoppas att de grejar det. Samtidigt måste det in andra representa­nter från näringsliv­et och hjälp från kommunen. Det räcker inte bara att vi är med. Jag hoppas andra gör samma bedömning att Bois är en motor för hela Varbergsid­rotten.

Marknadsch­efen Michelle Babic är självklart tacksam för Deromegrup­pens satsning.

– Det betyder allt för oss egentligen, det visar starkt på att det finns både företag och personer som brinner för vår verksamhet. Vi är otroligt tacksamma för att de väljer att stötta oss och för att de uppmanar hela staden att sluta upp för både oss och föreningsl­ivet i stort, säger Babic.

Deromegrup­pen har beslutat att hjälpa Varbergs Bois lite extra i klubbens svåra ekonomiska kamp med ett stort engångsbel­opp. – Vi har valt att hålla summan för oss själva, säger Johan Winroth, VD på Derome Byggvaror & Träteknik.

UTAN ATT NÄMNA några namn berättar hon att klubben för diskussion­er med andra företag om liknande satsningar.

När kan ni presentera eventuella ytterligar­e satsningar?

– Förhoppnin­gsvis så snart som möjligt, så fort det är klart.

Blir det lättare för er när första sponsorn är klar?

– Jag tror och hoppas det. Jag är glad att Derome gjorde ett statement och gärna ville vara loket i det här, säger Babic

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/MONTAGE ?? TUMMEN UPP. Deromegrup­pens pengar betyder mycket för Varbergs Bois. Johan Winroth vill dock inte avslöja hur mycket det handlar om.
Bild: KRISTER ANDERSSON/MONTAGE TUMMEN UPP. Deromegrup­pens pengar betyder mycket för Varbergs Bois. Johan Winroth vill dock inte avslöja hur mycket det handlar om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden