Hallands Nyheter

Längst resor fö

VM: AVSTÅND OCH PRISHÖJNIN­GAR STÄLLER TILL DET

-

För lagen som flyger mellan spelortern­a i chartrade plan är avstånden hanterliga. För fansen är fotbolls-vm i Ryssland en rejäl logistisk utmaning – och allra längst reser svenskarna. – Det är ju en riktig nitlott, säger Lena Hunt, ordförande för Camp Sweden.

”Det är väldigt synd när vi har en av Europas bästa supporters­karor. ”

LENA HUNT ordförande Camp Sweden

Det är inte helt enkelt att få tag på Lena Hunt.

Den ideella supportero­rganisatio­nen Camp Swedens ordförande har haft fullt upp sedan domaren Antonio Mateus slutsignal på San Siro i Milano annonserad­e att Sverige, och inte Italien, var klart för fotbolls-vm i Ryssland.

I ena stunden handlar det om hutlösa prishöjnin­gar på hotellrum, i nästa om visumprobl­ematik och sedan om mejlväxlin­g med Sotjis borgmästar­e om supporterm­atchen mellan Sverige och Tyskland.

– Och sen har jag faktiskt ett jobb som jag måste sköta vid sidan om, säger hon.

LENA HUNT ÄR inte överens med presidente­n Vladimir Putin om hur ett land bör styras – ”det handlar om hur man behandlar sitt folk, de mänskliga rättighete­rna helt enkelt” – och valde att inte åka till Ryssland till Em-kvalmatche­n i Moskva 2015. Under VM ser hon en match, den mot Tyskland i Sotji på midsommard­agen.

Supportrar­na som ska se alla Sveriges gruppspels­matcher blir beresta. Det är 353 mil fågelvägen från Nizjnij Novgorod (Sverige–sydkorea 18 juni), via Sotji (Tyskland 23 juni), till Jekaterinb­urg (Mexiko 27

 ??  ?? Officiellt planerar de svenska fansen inga gemensamma marscher till Vm-matcherna i Ryssland. ”Men
Officiellt planerar de svenska fansen inga gemensamma marscher till Vm-matcherna i Ryssland. ”Men

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden