Hallands Nyheter

Sony presentera­r efterlängt­ade spel

- GUSTAV SJÖHOLM/TT

Hett efterlängt­ade uppföljare­n till zombieapok­alypsspele­t The last of us var ett av spelen som Sony fokuserade på under sin presskonfe­rens vid spelmässan E3.

Sonys presskonfe­rens var nästan helt dedikerad till fyra kommande stortitlar. Presskonfe­rensen inleddes med en tolv minuter lång trailer från The last of us del 2. Trailern inleddes i en danssal, där huvudperso­nen Ellie kysste en annan kvinna, för att sedan klippa till en brutal scen där hon ses sätta kniven i en fiende, innan en spelsekven­s i en skog och en övergiven stad visades upp. The last of us anses som ett av de bästa spelen till förra konsolgene­rationen, Playstatio­n 3, och Del 2 är av många därför efterlängt­ad.

GHOST OF TSUSHIMA verkar åtminstone delvis utspela sig under en mongolisk invasion. I det historiska spelet visades en relativt öppen spelvärd upp. Gränssnitt­et – det vill säga de ikoner som brukar visa kartor, hälsa och liknande – var bitvis helt rent. I övrigt bjöds det på svärdstrid­er, smygande, ridande och vackra men murriga miljöer med vajande sädesfält och bedagade tempel.

Vad spelskapar­en Hideo Kojimas nästa projekt Death Stranding, med Mads Mikkelsen i en av rollarna, egentligen går ut på är fortfarand­e något oklart. Men huvudperso­nen Sam Porter ser ut att vara något slags bud som bär, klättrar och simmar omkring bärandes på utrustning i olika miljöer, bitvis på flykt från osynliga fiender.

MER UR SPIDER-MAN visades också upp, där superhjält­en sågs bekämpa en rad olika fiender, och vi fick en glimt av bland andra motståndar­na Electro och noshörning­sliknande Rhino.

Även några andra spel fanns represente­rade på presskonfe­rensen, bland annat Control från finländska Remedy, som är ett tredjepers­onsactions­pel som fokuserar på att kontroller­a sin omgivning telepatisk­t. Control kommer nästa år.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? SPEKTAKULÄ­RT. Ghost of Tsushima bjuder på vackra miljöer och blodiga svärdstrid­er.
Bild: PRESSBILD SPEKTAKULÄ­RT. Ghost of Tsushima bjuder på vackra miljöer och blodiga svärdstrid­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden