Hallands Nyheter

Sigge Öberg laddar för fotbolls-vm i Ryssland. Där ska han snart vandra in på Luznikista­dion inför 85 000 åskådare.

- MARTIN ÖRTEGREN FALKENBERG

”I Mexiko hoppas jag att få gå med Javier Hernandez. I Tyskland spelar det ingen roll vem jag går med men helst (Manuel) Neuer.”

SIGGE ÖBERG

På fredag bär det av till Moskva, fotbolls-vm och sitt livs största upplevelse för åttaårige Sigge Öberg. – Det känns spännande och häftigt, säger Sigge.

Sigge vann en tävling som pappa Marcus hade anmält honom till, där priset var att bli en av de maskotar som går in på arenan tillsamman­s med spelarna. Han ska vara med på inmarschen till den första gruppspels­matchen i grupp F, där Tyskland möter Mexiko.

– I Mexiko hoppas jag att få gå med Javier Hernandez. I Tyskland spelar det ingen roll vem jag går med men helst (Manuel) Neuer. Han är en av världens bästa målvakter, säger Sigge.

för

fotbollens värld går inte att ta miste på. Otaliga affischer, fotbollssp­el och sänglakan är bara några av sakerna som finns i pojkrummet. På baksidan finns två mål och flertalet bollar.

Han spelar med FFF:S P09:or och har agerat maskot på flera av A-lagets matcher. Men kontraster­na mellan Falcon Alkoholfri Arena och Luznikista­dion är minst sagt stora. Den sistnämnda rymmer 85 000 personer. – Det kommer att vara nervöst att gå ut till matchen. Innan söndagens match ska Sigge och Marcus bland annat hinna med evenemangs­middag, en repetition av inmarschen och sightseein­g. –Jag tycker om geografi, det är kul att läsa kartor. De här glasformad­e topparna tycker jag är häftiga så dem hoppas jag få se, säger Sigge och syftar på kyrkan vid Röda torget.

tittar Sigge in i sin spåkula och tippar hur mästerskap­et slutar. – Jag tror att Sverige går vidare från gruppspele­t och att Brasilien vinner VM för sjätte gången.

 ??  ??
 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? MOT VM. På söndag går Sigge Öberg in tillsamman­s med spelarna i Tyskland och Mexiko på Luznikista­dion i Moskva, som tar in 85000 personer.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN MOT VM. På söndag går Sigge Öberg in tillsamman­s med spelarna i Tyskland och Mexiko på Luznikista­dion i Moskva, som tar in 85000 personer.
 ??  ?? Javier Hernandez.
Javier Hernandez.
 ??  ?? CRISTIANO RONALDO. Det är Sigges favoritspe­lare, som man kan skymta högst upp till vänster på väggen. ”Jag gillar honom för att han kan dribbla så fort och att han är så bra.”
CRISTIANO RONALDO. Det är Sigges favoritspe­lare, som man kan skymta högst upp till vänster på väggen. ”Jag gillar honom för att han kan dribbla så fort och att han är så bra.”
 ??  ?? ENORMT INTRESSE. Det är fotboll för hela slanten för åttaåringe­n som under HN:S besök visar stora fotbollsku­nskaper, trots sin ringa ålder.
ENORMT INTRESSE. Det är fotboll för hela slanten för åttaåringe­n som under HN:S besök visar stora fotbollsku­nskaper, trots sin ringa ålder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden