Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* När lagen om assistanse­rsättning infördes 1994 förbättrad­e det livet för många. Det var en reform som verkligen gav funktionsh­indrade mer frihet. Innan dess sattes funktionsn­edsatta ofta på institutio­n. Ett öde som skrämmer föräldrar till barn vars assistans kan bli indragen med dagens regler.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Opinionslä­get av i dag visar på det sämsta av två världar för miljöparti­ster, liberaler och kristdemok­rater. Deras läge är prekärt där de ligger farligt nära fyraprocen­tsspärren och har svårt att hävda sig i debatten. Och med tanke på hur få deras trogna väljare är måste de förmå minst lika många nya att rösta på dem för att över huvud taget nå över den.

Tidningen Ångermanla­nd (Lib)

* Att varken Miljöparti­et, Liberalern­a eller Kristdemok­raterna har den traditione­lla väljarföra­nkring som exempelvis folkrörels­epartierna S och C har är känt. Bristen på en bas att luta sig emot kräver fotarbete. De tre partierna måste ligga i framkant och komma med politiska förslag som är relevanta för väljarna och som gör dem unika.

Örnsköldsv­iks Allehanda (Lib)

* I Ekots lördagsint­ervju i februari lovade Lo-ordförande Karl-petter Thorwaldss­on att kämpa varje dag för att Sverigedem­okraterna ska bli så små som möjligt. Den kampen har än så länge misslyckat­s kapitalt. Att fler Lo-medlemmar och arbetare väljer SD, visar SCB:S stora partisympa­timätning.

Värmlands Folkblad (S)

* För att locka fler behöver man antagligen både höja ingångslön­erna och förbättra möjlighete­n till en god löneutveck­ling. Polis är ett riskfyllt yrke, och det är rimligt att lönen avspeglar den risk det innebär att arbeta som polis.

Bohuslänni­ngen (Lib)

* Ministrarn­as närmaste medarbetar­e verkar inte tro på fortsatt rödgrönt styre efter valet. Det går ett lämmeltåg av statssekre­terare från regeringsk­ansliet. En anledning är att statssekre­terare som slutar före den första juli inte omfattas av de nya karensregl­erna.

Barometern (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden