Hallands Nyheter

Varbergs Bois U21 blev serietvåa – flyttas upp till Allsvenska­n.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Efter ett års ”lärotid” slog Erik Bertilsson till med både första pallplatse­n och första segern i helgen DS3 Cup. – En väldig lättnad efter alla problem som vi har haft, säger Bertilsson.

17-åringen kommer från Blixtorp. Men det är i Anderstorp som han lever och andas motorsport för stunden, på motorsport­gymnasiet.

– Men jag brukar komma hem på helgerna, säger Bertilsson.

SEDAN FÖRRA SÄSONGEN kör han DS3 Cup som är en dansk racingseri­e med sex deltävling­ar. Men det var en tuff debutsäson­g.

– Det gick ganska dåligt i fjol, vi hade väldiga problem med bilen. Vi bytte nästan allting, men vi hittade inte felet förrän vid näst sista tävlingen.

Även det här året fick en jobbig start då Bertilsson kraschade i premiären. Men nu, under den andra tävlingshe­lgen på Djursland, släppte allt.

– Jag startade båda racen som femma, men det var riktigt bra fart i bilen, säger Bertilsson.

I FÖRSTA RACET blev han tvåa, hans första pallplacer­ing någonsin i DS3 Cup.

– Han som låg trea låg väldigt nära ett tag, men han fick problem med bromsarna och då fick jag det ganska behagligt.

Till det andra racet kom regnet och en incident i starten gjorde att Erik Bertilsson lyfte flera placeringa­r omgående.

– På det fjärde varvet tog jag över ledningen, sen hade jag mästerskap­sledaren Jonas Lynge bakom mig de sista tio minuterna, säger Gustafsson.

AV SERIENS SEX tävlingar körs en i Sverige, på Kinnekulle ring. Fyra tävlingar går i Danmark och en i Norge.

– Alla bilar är likadana vad gäller motor och hästkrafte­r så det handlar mycket om förare. Man måste köra på ett smart sätt. Inte så jobbigt med en lång hemresa den här gången va?

– Haha nej det var en ganska lätt och skön resa, säger Bertilsson.

 ?? Bild: BENGT-ÅCE GUSTAVSSON ?? TILL SLUT. Efter mycket problem fick Erik Bertilsson till slut kliva högst upp på prispallen.
Bild: BENGT-ÅCE GUSTAVSSON TILL SLUT. Efter mycket problem fick Erik Bertilsson till slut kliva högst upp på prispallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden