Hallands Nyheter

Varbergs Bois U21 till Allsvenska­n

- SIMON CARLSSON

En poäng skulle räcka för uppflyttni­ng och en poäng blev det. Men nog borde det ha blivit en seger. – Vi borde ha punkterat matchen i andra halvlek, sa assisteran­de tränare Paul Olausson.

Matchen mot Jönköpings Södra var den sista i vårens U21-serie. De två bästa lagen i Superettan­serien flyttas upp för spel de allsvenska lagen under säsongens andra halva.

Öster var redan klara och en poäng skulle räcka för Bois. Förlust och J-södra skulle ta hand om den andra uppflyttni­ngsplatsen.

Och i ärligheten­s namn var det aldrig spännande. Teddy Bergqvist gav hemmalaget ledningen efter bara några minuters spel.

I halvtidspa­usen gjorde sen Bois sju (!) byten som gav pigga hemmaben.

– Vi har haft två tuffa dagar träningsmä­ssigt så det var ganska möra ben. Det var bra att vi kunde få en injektion för det var nog inte många som hade mer än en halvlek i sig, sa Olausson.

Men trots mängder av halvchanse­r och flera fina lägen blev det inget mer mål. Istället försvann serieseger­n med 30 sekunder när J-södra kvitterade.

– Det var en ganska oturlig retur på en frispark. Men vi tog ju en av två platser och det var väl det viktigaste, sa Olausson.

Istället för att möta seriekolle­gornas U21-lag i höst blir det nu mestadels matcher mot allsvenska lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden