Hallands Nyheter

Viktig helg för bottenlage­n

- STEFAN ÖSTERBERG stefan.osterberg@tt.se

Två Vm-matcher inleder veckans jackpotomg­ång med cirka 10 miljoner kronor.

Kroatien och Danmark får tipset i de Vmmatcher som finns med på veckans Stryktipse­t. Kroatien kan vara en obehaglig överraskni­ng för motståndar­na i grupp D. Nigeria är annars ett motstånd som vi väldigt sällan vet var vi har. Men sett till träningsla­ndskampern­a innan VM så finns det mycket mer att önska för att Nigeria ska kunna räknas på allvar. Kroatien vinner sin första match.

Danmark får det lite jobbigare mot ett starkt Peruanskt landslag. Det här lär inte bli någon målfest.

I superettan är sex av de sju lägst placerade lagen inblandade

SUPERETTAN

i matcher på veckans kupong. Vi kan redan börja prata om hårt pressade lag och sexpoängsm­atcher för klubbarna i botten som är i akut poängbehov. Blicken riktas mot Värnamo som har haft det svårt inlednings­vis. Åtta raka matcher utan seger talar sitt tydliga språk varför Värnamo är ett bottenlag i år. IK Frej Täby kan vara en rolig chansspik då vi anser att laget visat stigande form.

Syrianska är kupongens bästa spik och vi tror Piteå för första gången kan besegra Rosengård.

Kroatien har börjat tro på var man gör och nye förbundska­ptenen Dalic har skapat bättre förutsättn­ingar. Nigeria är som vanligt svårbedömt. Har inte visat mycket inför VM. Bra etta.

Åge Hareide har infört en trygghet i det danska spelet som gör att spelarna inte längre uppträder ängsligt. Stor frihet men även ett stort ansvar är vad Hariedes filosofi bygger på. Här är det en nyckelmatc­h för lagen som förväntas göra upp om andraplats­en bakom Frankrike. Det känns väldigt öppet och ovisst men med danskarna som knappa favoriter. Vi får inte någon målfest här. Garderings­match.

Gefle IF– Östers IF

En riktig ångestmatc­h för Gefle som är i akut poängbehov. Överkörda av Falkenberg senast och med fortsatta försvarsbe­kymmer. Jonas Lantto är osäker. Ettan är svag men föreslås.

Landskrona– IK Brage

Landskrona hade ett fåtal lägen mot AFC. Har övervägand­e bra matcher i ryggen. Viktige Viktor Svensson saknas nu. Robbin Sellin glänste mot Varberg. Brage ska inte underskatt­as.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden