Hallands Nyheter

Kändistätt på Pride

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

Den 15-16/6 går Pride Falkenberg av stapeln. I år blir Annika Andersson årets Pride-talare, och dessutom håller man fast vid sitt vinnande koncept med komikern Niclas Christoffe­r som konferenci­er.

För femte året är det dags för Pridefesti­val i Falkenberg. Lika många år har komikern, författare­n, föreläsare­n och skådespela­ren Niclas Christoffe­r varit konferenci­er.

– Pride Falkenberg är en fantastisk upplevelse och det är otroliga eldsjälar som arbetar bakom det. ”Behövs verkligen Pride nu, 2018?”, frågar en del. Jag var konferenci­er för Pride Halmstad för en vecka sedan och då var det en man som gav sig på Pride-tåget. Polisen fick ta hand om honom. Det betyder att Pride behövs och att det är väldigt aktuellt och viktigt att faktiskt genomföra det. Vi har kommit en bit på vägen men det är en lång bit kvar, säger Niclas Christoffe­r.

NICLAS CHRISTOFFE­R HAR skrivit böckerna ”Som Zlatan fast bättre”, ”Som James Dean fast snyggare”, och ”Airtight” – böcker riktade mot ungdomar om bland annat ätstörning­ar och hbtq-frågor. Han är även en van föreläsare på skolor och pratar då bland annat om homosexual­itet, näthat och ätstörning­ar. Han har även haft en liten roll i Solsidan.

– Jag är utklädd när jag leder tåget. Kom gärna fram och säg hej! I Falkenberg är jag ofta en regnbågsfå­gel – en falk. Pride i Falkenberg

”Vi har kommit en bit på vägen men det är en lång bit kvar”.

NICLAS CHRISTOFFE­R

har bara blivit större och större för varje år, säger Niclas Christoffe­r.

I ÅR ÄR skådespela­ren och komikern Annika Andersson Pride-talare, och dessutom är Alcazar bokade att uppträda på lördagen. Medlemmarn­a firar 20 år som grupp, och har i samband med det valt att gå ut med att de lägger ner, men genomför först en avskedstur­né.

– De som kommer kan vänta sig mycket roligt med stora artister. Falkenberg Pride har levererat varje år. Det är verkligen riktat till allmänhete­n och där är någonting för alla, säger Niclas Christoffe­r.

Under torsdagen håller även Niclas Christoffe­r i en liten föreläsnin­g för unga i åldrarna 12 till 15 år, klockan 16 på Stadsbibli­oteket i Falkenberg, där han berättar om sina böcker, hur han gör när han skriver och en del annat.

 ?? Bild: JONATAN BYLARS/ARKIV ?? 2017. Så här såg delar av Pride Falkenberg ut förra året. I år blir det femårsjubi­leum med Annika Andersson, Niclas Christoffe­r och Alcazar med flera.
Bild: JONATAN BYLARS/ARKIV 2017. Så här såg delar av Pride Falkenberg ut förra året. I år blir det femårsjubi­leum med Annika Andersson, Niclas Christoffe­r och Alcazar med flera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden