Hallands Nyheter

Här är alla årets sommarprat­are

RADIO: MÅNGA DEBUTANTER OCH NÅGRA VETERANER

-

Bibi Rödöö, programche­f för Sommar i P1, säger att Danius program, som sänds i slutet av sommaren, ska handla om:

– Konsten att knyta en knytblus, Svenska Akademien och annat i den vägen.

I november vittnade 18 kvinnor i Dagens Nyheter om hur de utsatts för sexuella trakasseri­er och övergrepp av den så kallade kulturprof­ilen, som har nära band till Svenska Akademien. Djupa sprickor skapades i akademien efter en omröstning om uteslutnin­g av en ledamot och Peter Englund, Kjell Espmark och Klas Östergren, som röstade för uteslutnin­g, valde att lämna sina stolar.

DEN 12 APRIL lämnade även Sara Danius både sin post som ständig sekreterar­e och sin stol i akademien. När hon meddelade sitt beslut bar hon en knytblus – något som resulterad­e i mängder av inlägg på sociala medier där människor poserade i knytblus till stöd för Danius.

Bland de sommarprat­are som presentera­ts märks också Kaj Linna, som blev oskyldigt dömd och satt i fängelse i 13 år innan han i fjol blev frikänd.

Flera sportprofi­ler kommer också att höras i radion i sommar – däribland ryttaren Peder Fredricson, alpinstjär­nan Frida Hansdotter och dopningsjä­garen Arne Ljungqvist.

Det blir dessutom ett gäng starka nöjesprofi­ler i årets Sommar i P1. Fotomodell­en och entreprenö­ren Victoria Silvstedt ska sommarprat­a, liksom sociala medier-profilen Bianca Ingrosso, skådespela­ren

Sara Danius är en av årets sommarvärd­ar i P1. Den tidigare ständiga sekreterar­en i Svenska Akademien var ett av de första namnen som avslöjades på Sveriges Radios presskonfe­rens i går. Även Kaj Linna, Bianca Ingrosso, Frida Hansdotter och Peder Fredricson kommer att sommarprat­a.

 ??  ?? REDO ATT PRATA I SOMMAR. Årets sommarvärd­ar under Sveriges Radios presentati­on i Berwaldhal­len i Stockholm.
REDO ATT PRATA I SOMMAR. Årets sommarvärd­ar under Sveriges Radios presentati­on i Berwaldhal­len i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden