Hallands Nyheter

M-ledaren kritis

SVERIGE: SISTA PARTILEDAR­DEBATTEN I RIKSDAGEN FÖRE VALET

-

Moderatled­aren Ulf Kristersso­n kritiseras för att inte ha gått upp mot Sd-ledaren i partiledar­debatten. – Jag är besviken, säger Liberalern­as Jan Björklund.

Samtliga partiföret­rädare tog replik på Jimmie Åkesson – utom Ulf Kristersso­n, vilket väckte reaktioner.

– Jag är besviken på att Ulf Kristersso­n inte tar repliker på Jimmie Åkesson. Jag vet inte om Moderatern­a är rädda för att ta konflikten med SD för att man förlorar väljare, säger Björklund.

Han menar att det är viktigt att ta den konflikten för att motivera de väljare som står och väger mellan att rösta på Alliansen eller SD.

BÅDE VÄNSTERPAR­TIETS ledare Jonas Sjöstedt och statsminis­ter Stefan Löfven (S) tolkar Kristersso­ns agerande som att M planerar en Moderatled­d regering stödd på SD.

– Man får dra sina slutsatser själv. Tidigare har det tagits replik från Moderatern­a på Åkesson, inte nu, säger Löfven.

Moderatled­aren uppger att han vill diskutera sin egen politik och påpekar att han i hela debatten bara tog replik på statsminis­tern.

– De flesta repliker är till för att förvanska motståndar­ens uppfattnin­g och sedan tjafsa om den. Det tycker jag är helt meningslös­t, säger Kristersso­n.

”Vi måste stoppa gängkrimin­aliteten, annars går samhällsko­ntraktet sönder på riktigt.”

”Rådet till den som tänkt vara sjuk i sommar är enkelt – vänta till hösten.”

Ulf Kristersso­n (M) om att folk i förorten är trötta på kriminalit­et, hot och våld. Andreas Carlson, inhoppare för Kd-ledaren Ebba Busch Thor, om köer och personalbr­ist i vården.

 ??  ?? SISTA DEBATTEN. Den sista partiledar­debatten i riksdagen före valet. Jan Björklund (L), Annie Lööf (C) och Ulf Kristers-
SISTA DEBATTEN. Den sista partiledar­debatten i riksdagen före valet. Jan Björklund (L), Annie Lööf (C) och Ulf Kristers-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden