Hallands Nyheter

Ras efter debatt

- MARIA DAVIDSSON/TT PETER WALLBERG/TT OWE NILSSON/TT

Löfven var kritisk till att han inte fick något besked från Centerleda­ren Annie Lööf om hon tänker släppa fram en regering som är beroende av SD. Samtidigt hävdar Löfven att det inte finns något enat borgerligt regeringsa­lternativ.

– Det finns inte längre någon allians. Det är viktigt att se det, för vi måste ta hand om ett valresulta­t som kan bli väldigt, väldigt svårt, säger statsminis­tern. Men Annie Lööf gav svar på tal. – Alliansen finns i allra högsta grad och jag tror att Stefan Löfven är något stressad över det, säger hon.

Lööf påpekar att Alliansen ska presentera en gemensam reformagen­da i augusti och att partierna redan lagt fram en rad förslag tillsamman­s, bland annat om skolan.

I den senaste Scb-mätningen är de rödgröna större än Alliansen. Alliansen tänker dock i ett sådant läge stoppa en fortsatt rödgrön regering. Det kan man göra eftersom SD också väntas rösta nej till Löfven som statsminis­ter.

I PARTILEDAR­DEBATTEN valde Löfven som väntat att fokusera på välfärden i stället för på brottsligh­et och migration. Han varnade för att opposition­ens, inklusive SD:S, föreslagna skattesänk­ningar hotar välfärden.

– Valet vi har framför oss blir en folkomröst­ning om svensk välfärd, sade Löfven.

Sd-ledaren Jimmie Åkesson gav Jan Björklund (L) om att han älskar nationen Sverige, men inte nationalis­men. Stefan Löfven (S) tog hjälp av Allan Edwalls sångtext för att beskriva läget. inte mycket för Löfvens tal om att prioritera välfärden. Han kallade den rödgröna regeringen­s fyra år för ”katastrof”.

– Pengar som skulle gå till funktionsn­edsatta barn har gått till asylinvand­ring, pengar som skulle kapa vårdköer har gått till asylinvand­ring och pengar som skulle gå till fattiga äldre har gått till asylinvand­ring, sade Åkesson.

Han undrade också varför Löfven vill låta 9 000 afghanska ”män utan skyddsbeho­v”, stanna i Sverige.

– Googla humanism, kontrade Löfven.

”Jag är livrädd för nationalis­men som politisk rörelse, när jag tittar på vad den har lett till på vår kontinent de senaste 100 åren.”

”Visst är det bättre, men int’ bra.”

 ?? Bild: JESSICA GOW ?? son (M).
Bild: JESSICA GOW son (M).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden