Hallands Nyheter

Succén Ted visas på årets utomhusbio

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se FALKENBERG

Biosuccén från 2018 visas på storskärm på Rådhustorg­et den 18 juli när Falkenberg­s innerstads­förening återigen bjuder in till folkfest.

Traditione­n med utomhusbio i Falkenberg har pågått i över tio år och lockar varje år flera hundra Falkenberg­are och turister till Rådhustorg­et.

Tidigare år har klassiker som Grease, Flashdance, Lejonkunge­n, Hairspray och Mamma Mia visats. En del av de till och med flera gånger på utomhusbio­n. Nu är det klart vilken film som visas i år: Ted – För Kärlekens skull.

FILMEN OM TED Gärdestads liv i regi av Hannes Holm och med Adam Pålsson i huvudrolle­n som hade premiär i januari i år och som lockade strax över 400 000 biobesökar­e mellan januari och mars.

Henrik Forssell, ordförande i Falkenberg­s innerstads­förening, är glad över att de har fått tillstånd att visa en så pass aktuell film.

– Vi försöker ju varje år att hitta en film som ska passa så många som möjligt och gärna med musik i. Tidigare har vi kört en hel del gamla klassiker och denna kändes lämplig för en sån här grej. Nu känns det extra roligt att den är aktuell också.

UTOMHUSBIO DRAR VARJE år ett fullsatt Rådhustorg och butikerna runt omkring brukar satsa på att hålla öppet längre innan filmen brukar dra igång vid 21.30-22-tiden.

– De sista åren har det kommit så mycket folk som det får plats med och det brukar komma folk redan på eftermidda­gen och sätta upp sina stolar. Dessutom brukar vi, peppar peppar, ha tur med vädret just den kvällen. Det är ett kul evenemang för hela Falkenberg, säger Henrik Forssell.

”Vi försöker ju varje år att hitta en film som ska passa så många som möjligt” HENRIK FORSSELL Ordförande Falkenberg­s innerstads­förening

 ?? Bild: THOMAS JOHANSSON/TT ?? BIOSUCCÉ. Falkenberg­s utomhusbio brukar varje år locka hundratals besökare till Rådhustorg­et.
Bild: THOMAS JOHANSSON/TT BIOSUCCÉ. Falkenberg­s utomhusbio brukar varje år locka hundratals besökare till Rådhustorg­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden