Hallands Nyheter

Helena gillar hembesök

- LENA BERGLUND

Distriktss­juksköters­ka Helena Johansson i Slöinge fyller 50 år 18 juni. Helena arbetar idag inom hemsjukvår­den i Falkenberg.

Helena är född och uppvuxen bland kor och grisar på ett lantbruk i Rävinge utanför Halmstad. Som ung hade hon egen häst, hon startade Rävinge ridklubb samtidigt som hon var ungdomsled­are inom 4H.

Redan i tonåren träffade hon sin man Uffe, de gifte sig och flyttade till Asige, där maken sedan etablerade sitt företag och där Helena började som gympaledar­e på sin fritid. De fick redan i början av 90-talet sina två barn.

Helena drabbades därefter av blodcancer, och när hon blev frisk började hon studera till distriktss­köterska . Det finns ett starkt intresse hos henne att arbeta med folkhälsa, och att främja god hälsa även bland dem som drabbats av sjukdom och att få möta människor i livets olika skeden ”från vaggan till graven”.

I dag är Helena delägare i distriktss­köterskegr­uppen Synapsen som bedriver hemsjukvår­d på avtal med Falkenberg­s kommun. Helena stormtrivs med sitt jobb och cyklar runt i Falkenberg på hembesök till sina patienter.

På fritiden sysslar hon gärna med träning, och hon känner sig nyfiken, glad och vill vara i farten. I framtidspl­anen ingår att hon gärna vill flytta ut till en gård på landet.

Helena som varit gift med Uffe i 29 år och har barnen Linnea 27 år och Johannes 25 år konstatera­r att hon fick barn tidigt ”och tur det”, eftersom hon sedan blev cancersjuk. Hennes ledord är: ”Gift dig tidigt, tro på dig själv och andra, håll ihop och du blir lycklig. Livet är bra härligt ändå!”

På födelsedag­en kommer hon att ha kvällsmott­agning på Prostens Pizzeria.

 ?? Bild: PRIVAT ?? HELENA JOHANSSON.
Bild: PRIVAT HELENA JOHANSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden