Hallands Nyheter

”Klart vi ska prata med honom”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Tvååkers IF tog en viktig seger trots massor av brända chanser. Kanske har man en ledig plats för Gabriel Altemark Vanneryr? – Klart vi ska prata med honom. Något annat vore tjänstefel, sa tränaren Mattias Lindström.

TVÅÅKER HUSQVARNA

(1-0)

2 0

Lindströms assistent Andree Johansson fyllde år på matchdagen och fick en seger i present.

– Båda målen kommer i avgörande, kritiska lägen. Precis innan halvlek och just innan slutsignal­en, sa Mattias Lindström.

Och det var situatione­r där bollen placerades i öppet mål båda gångerna.

1-0 VAR EN bjudning. Just när vi väntade på att matchen skulle ta fart blixtrade Alexander Johansson till med ett dribblings­nummer på sin högerkant. Han fick in ett inlägg mot bortre stolpen. Husqvarnas målvakt Sulejmen Sarajlic fumlade när han skulle plocka ner bollen. Rasmus Andersson petade till lädret och Oliver Nedanovski kunde bara inte missa!

– Första halvlek var bra. Där förtjänade vi en ledning. I andra blev vi mer passiva. Vi backade hem omedvetet. Samtidigt lägger de tryck och satsar allt de har. Vi får hundraproc­entiga chanser på grund av de satsar framåt, sa Lindström.

JAKOB ADOLFSSON HADE några fina lägen. Ett i första speciellt, när han kom helt fri.

– Han (Sarjlic) får den i huvudet istället . Jag hade hoppats att den skulle upp i nättaket. Det kanske var därför han var groggy och tappade bollen sen, sa Jakob Adolfsson.

En bit in på andra halvlek gjorde Joakim Dahlberg en monsterräd­dning. Dijan Vukojevic fick på ett kanonskott men Dahlberg reflexrädd­ade till hörna - där Anton Nilsson sedan blev räddare på mållinjen.

– Jag tycker det var rättvist, även om de är bättre i andra, sa Mattias Lindström och fortsatte:

–Tabellen är fin att titta på, men vi måste hitta en jämnare nivå. Men jag är jätteglad för den här segern. Jakob Adolfsson sa vidare: – Oerhört viktigt för självförtr­oendet att vi studsar tillbaka. Vi vågar hålla i boll och sätter passningar­na i djupet. Det är lite det gamla Tvååkers-spelet och karaktären, att vi hjälper och krigar för varandra.

”ADOLF” VAR OSJÄLVISK värre på övertid. HFF:S målvakt var uppe i Tvååkers straffområ­de på en hörna. Det blev kontring och Adolfsson frispelade Tobias Malm till 2-0.

– Jag var seg i benen så det var bättre att passa. Vi kom ju tre mot en, sa Jakob.

I och med segern är Tvååkers IF uppe på 23 poäng efter 12 matcher.

Och som ni förstår i ingressen är klubben medveten om att det finns en ledig anfallare.

– Alla vet att ”Gabbe” är en bra forward och han känner folk privat i laget. Samtidigt har han väl mycket att smälta just nu, säger Mattias Lindström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden